2710 inwoners
5 bezoekers online
   
 
november 2018

Oosteekloos team Formule-1 kampioen?
2013-09-08 14:55:18

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september vinden in Boekhoute de jaarlijkse Gîrnaertfeesten (Garnaalfeesten) plaats. Voor het eerst wordt het Asseneeds Formule-1 Kampioenschap per go-cart georganiseerd. De organsiatoren gaan op zoek naar de 'snelste benen' van Assenede. Vanaf 16.00 u. zijn er klassementsritten tussen de verschillende teams. Het winnende team van elk dorp mag meestrijden voor de titel Formule-1 Kampioen van Groot-Assenede. Wie Oosteeklo wil vertegenwoordigen, schrijft met een team van vier personen in (€ 20,00 per team)  bij Tom Robersscheuten tel. 0495 90 91 00 of via e-mail: girnaertfeesten@gmail.com. Hoe meer Oosteeklose teams hoe beter! De organisatie zorgt voor go-carts en helmen. Supporteren is uiteraard toegelaten! 

Jaarmarkt
2013-09-08 12:42:36

De kermis is nog maar pas verteerd en de jaarmarkt is al in zicht. Zo gaat het nu eenmaal in Oosteeklo.

De nieuwe ploeg van de feestcommissie zet, samen met tal van verenigingen, alle zeilen bij om ook van de jaarmarkt 'nen Uesteklueschen' hoogdag te maken. (Foto: Wim Dhaese)

Zaterdag

Zaterdag 14 september vindt reeds voor de vierde keer een grote rommelmarkt plaats. Van 9.00 u. tot 16.30 u. moet je in Oosteeklo-Dorp zijn om er allerlei leuke spulletjes op de kop te tikken. Info en inschrijven via tel. 09 380 45 05 of e-mail: rtp@belgacom.net.

WTC De Eikelvrienden organiseert opnieuw 'de 6 uren van Oosteeklo'. Er wordt van 9.00 u. tot 12.00 u. en van 13.00 u. tot 16.00 u. aan een matig tempo (25 à 26 km/u) gefietst. Er wordt eerst een grote ronde van 30 à 40 km gereden, gevolgd door enkele plaatselijke rondes. Wie wil deelnemen schrijft vanaf 8.30 u. in bij Café De Pluim. Je betaalt € 2,50 en krijgt daarvoor 's middags een belegd broodje en één consumptie en bij aankomst om 16.00 u. boterhammen en één consumptie. Info bij Xavier Matthijs tel. 0472 40 12 95.

Wie het iets rustiger aan wil doen, kan deelnemen aan de hengelwedstrijd 'Kampioenschap van het Meetjesland' van Visclub De Goudkarper. De inschrijvingen en de trekking van de plaatsnummers gebeurt van 9.00 u. tot 11.00 u. in Taverne Den Eikel. De wedstrijd zelf vindt plaats van 12.30 u. tot 16.30 u. op de Hollandersgatkreek en de Blokkreek te Sint-Laureins. De prijzenpot (€ 1500 geld en natura) wordt vanaf 19.00 u. verdeeld in de cafetaria van Sport- en recreatiedomein Ter Walle.

Zondag

Vóór de grote dag van de rasechte Oosteeklonaar is het op zondag rustdag.

Maandag

Vanaf 9.00 u. is er markt in Oosteeklo-Dorp, je vindt er ondermeer een kraampje van de OKRA, die ledenwerving doet, het Rode Kruis die hun huiscocktail 'Vampierken' en koffie met appelcake aanbieden. De jonge bende van voetbalclub VK 't Zawezijn laat iedereen genieten van cava en Hoppesnoet. Je kan ook gaan verpozen op de terrassen waaronder dat van Oxfam Wereldwinkel. Aan de staande wip is er de traditionele paardenprijskamp.

Eten

Tijdens de jaarmarkt is er geen gebrek aan eetgelegenheden.

Bij Huisbrouwerij Den Tseut kan je lekkere ovenkoeken met warme Breydelham verkrijgen.

KWB kookt kneudels in 't gangsken tussen 't Evenwicht en de AXA Bank. Zij serveren deze delicatesse met een heerlijk vanillesausje voor de prijs van €0,80 per stuk. Je kan de kneudels komen bestellen vanaf 8.30 u. en afhalen tussen 9.30 u. en 13.00 u. met een eigen pot en deksel.

De Orde van de Smoutpot is tijdens de jaarmarkt opnieuw present met een nieuw smoutpotje. Een ideale gelegenheid om je reeks aan te vullen! De streekeigen 'Kaantjesworst wordt zeker opnieuw aangeboden. Breng de stand van de Orde van de Smoutpot een bezoekje, want verrassingen zijn niet uitgesloten!

In Taverne Joie de Vivre kan je van 11.30 u. tot 14.00 u. aanschuiven voor warme beenhesp met groentebuffet. Vooraf inschrijven (€ 14,00) is noodzakelijk.

In de cafetaria van het sport- en recratiedomein Ter Walle serveert Visclub De Goudkarper vanaf 11.00 u. stoofvlees of vol-au-vent à volonté met frietjes en groenten. Vooraf inschrijven en betalen (€ 13,00) in Taverne Den Eikel.

In Dorpsrestaurant De Aster kan je aanschuiven voor soep, hoofdgerecht (konijn met pruimen) en dessert. Inschrijven (€ 9,00 ter plaatse betalen) maximum 100 personen tot woensdag 11 september bij Brenda Lybaert tel. 09 341 72 82. De opbrengst gaat integraal naar activiteiten voor senioren in het dienstencentrum.

BeeVees

Tussen al dat eten en drinken door is er ook voor de nodige animatie gezorgd. Bij de Vrienden van de Begijnenakker kan je sprietschieten naar appels. Wie raak schiet, krijgt appelsap of cider. Onder het motto 'over 5 jaar komen deze appels van de Begijnenakker!' Wie wil, kan peter of meter worden van een boom, of 'Vriend van de Begijnenakker' worden.

De parochiezaal is voor een dag 'Cinema Klimop'. Je kan tussen 10.00 u. en 16.00 u. de kortfilm van Antoine Kint, met ons Bekend Varken (BV) Félicienne in de hoofdrol en beelden van de jaarmarkt 2012 bekijken.

In Taverne Joie de vivre zorgt een DJ voor de ambiance. Vanaf

14.00 u. zijn er op het podium ter hoogte van het dorpscentrum optredens van diverse artiesten (Leah Bien, Danny Brendo, René Troost) met om 16.00 u. een niet te missen verrassingsoptreden met Bekende Vlaamse topmuzikanten. Zorg dat je erbij bent. Viva Uesteklue!!!

Bib definitief dicht?
2013-09-02 11:05:47

Het gemeentebestuur is van plan om de bibliotheek van Oosteeklo in oktober 2013 definitief te sluiten.

Op 28 februari besliste de gemeenteraad de dienstverlening in Bassevelde en Oosteeklo af te bouwen tot een jeugdbibliotheek en een afhaalpunt voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen naar de hoofdbibliotheek. Logistieke problemen doen het gemeentebestuur nu besluiten de dienstverlening in Oosteeklo te schrappen. De Oosteeklose lezers kunnen in de hoofdbibliotheek van Assenede terecht. Deze plannen staan op de agenda van de gemeenteraad van eind september.  

Uit besparingsoverwegingen voorzag de gemeenteraad in 2013 ook al geen budget meer voor de huur van het bibliotheekgebouwen langs de Ertveldesteenweg. Het was de bedoeling om de bib onder te brengen in een gemeentelijk gebouw om zo de hoge huurkosten uit te sparen.

Zoektocht

De zoektocht naar een geschikte locatie leverde echter niks op. Op het nieuwe jeugd- en recreatiedomein Ter Walle bleek geen enkele ruimte beschikbaar. De verbouwing van de cafetaria was bovendien geen geschikt alternatief. Een ruimte delen met een andere vereniging was geen optie. Zowel de bibliotheek als de werking van het verenigingsleven zijn daar niet bij gebaat.

Ook de piste van de pastorij in Oosteeklo werd onderzocht. Die piste stuitte echter op een njet van de kerkfabriek. De kerkfabriek oordeelde dat de ruimtes te klein waren om zowel een bibliotheek als een vergaderruimte voor de kerkfabriek te combineren.

In Gemeenschapscentrum 'den Aster' bleken er problemen met de subsidiëring van het gebouw als gemeenschapsruimte. Zo dient de ruimte exclusief als gemeenschapsruimte gereserveerd te worden. Bovendien bleek er ook hier te weinig ruimte om de twee te combineren.

De laatste optie die in beeld kwam, was de voorbouw van de gemeentelijke basisschool in Oosteeklo. De groeiende leerlingenaantallen en de hoge nood aan extra opvangruimte deden de gemeente beslissen ook deze piste te schrappen.

Daardoor kan het gemeentebestuur niets anders dan de moeilijke beslissing nemen de bibliotheek in Oosteeklo noodgedwongen te  sluiten.

Leeskoffers

De Oosteeklo lezers kunnen in de toekomst terecht in de hoofdbibliotheek van Assenede. Bovendien zal de plaatselijke school bediend worden via leeskoffers. Voor minder mobiele personen wordt momenteel hard naar oplossingen gezocht. De laatste uitleen in de bibliotheek van Oosteeklo is voorzien op woensdag 9 oktober van 14.00 u. tot 16.00 u.

Info: Communicatiedienst, 09 341 95 97, communicatie@assenede.be

 

 

Kans om mee te denken over het beleid
2013-08-30 11:48:25

De beste stuurlui staan aan wal', zo luidt het cliché. Burgers denken wel eens dat het anders moet in hun gemeente. Of hebben ideeën over hoe bepaalde zaken beter kunnen georganiseerd worden. In het kader van de nieuwe beheers- en beleidscyclus geeft het gemeentebestuur van Assenede zijn burgers de kans mee te denken over het beleid in de gemeente. Tijdens een aantal open adviesraden kan iedereen mee de toekomst van onze gemeente bepalen.

Maar wat is dat nu precies die beheers- en beleidscyclus? Kort door de bocht genomen is het een nieuwe manier van boekhouden voor openbare besturen. Die nieuwe manier moet het financieel beleid van onder andere gemeente- en OCMW-besturen transparanter maken, maar ook performanter: een gemeentebestuur als een bedrijf. Maar de nieuwe beleids- en beheerscyclus is meer dan een boekhoudkundig systeem. Het BBC-besluit bevat niet enkel regels voor de financiële aspecten van de beleidsvoering, maar evenzeer voor de inhoudelijke planning, de uitvoering en de evaluatie. Een goed beleids- en beheersinstrument veronderstelt in de eerste plaats goede beleidsrapporten, zowel bij de planning, de uitvoering als de evaluatie.

Vandaag staan gemeenten aan de vooravond van de nieuwe beleids- en beheerscyclus en zijn ze volop bezig met de planning en het uitstippelen van de beleidsdoelstellingen. Om de burger inspraak te verlenen bij het bepalen van de beleidsdoelstellingen organiseert het gemeentebestuur daarom een aantal open adviesraden rond enkele vaste thema's. Iedereen die gemotiveerd is, kan aansluiten om mee te debatteren over de beleidsthema's in kwestie.

Open Minaraad

thema: milieu en meer op maandag 2 september om 20.00 u. in Gemeenschapscentrum de Bijenkorf te Assenede

Open Ouderenadviesraad

thema: alles wat senioren aanbelangt op dinsdag 3 september om 13.45 u. in Gemeenschapscentrum de Bijenkorf te Assenede

Open Cultuurraad

thema: cultuur en meer op dinsdag 3 september om 19.45 u. in Gemeenschapscentrum de Bijenkorf te Assenede

Open Jeugdraad

thema: jeugd en meer op dinsdag 3 september om 20.00 u. in jeugd- en sportdomein Ter Walle te Oosteeklo

Open Bewonersvergadering

Op woensdag 4 september organiseert het gemeentebestuur van Assenede, samen met het Bewonersplatform van Oosteeklo, een Open Bewonersvergadering.  Tijdens de Open Bewonersvergadering krijgen burgers de kans mee te denken over het beleid in onze gemeente. Er wordt gedebatteerd in groepjes en u krijgt de kans uw vragen voor te leggen aan het bestuur. Afspraak op woensdag 4 september om 19.30 u. in jeugd- en sportdomein Ter Walle in Oosteeklo.

Open Gecoro

thema: ruimtelijke planning en meer op maandag 9 september om 20.00 u. in de raadzaal van het gemeentehuis te Assenede

Open Sportraad

thema: sport en meer op dinsdag 10 september om 20.00 u. in de sporthal te Assenede

Info: Communicatiedienst, tel. 09 341 95 97; e-mail: communicatie@assenede.be

< Vorige| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377| Volgende >

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -