2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018

Wie zag kater Tommy?
2011-12-07 15:48:44

Hij verdween op 2 december. Hij is rossig en heeft een witte hals en witte pootjes.Hij is helemaal niet bang. Wie Tommy zag neemt contact op met Nico Van Driessche Anja Geirnaert tel. 0474 37 00 87. 

Verkiezing Oosteeklonaar 2011
2011-12-05 10:43:07

Precies één jaar geleden, in december 2010, schreven we in het hoofdartikel met als titel 'Verkiezingen komen eraan', dat België nog geen nieuwe regering had. Op het moment dat we dit schrijven is de vorming van een nieuwe regering wel heel dicht bij! Om al een beetje te oefenen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 kan je als Oosteeklonaar opnieuw je stem uitbrengen op de Oosteeklonaar van het jaar. We vroegen in de vorige editie om een man, vrouw, jongere of groep te nomineren die zich dit jaar verdienstelijk maakte voor ons dorp, Oosteeklo op de kaart zette of een uitzonderlijke prestatie leverde. Dit jaar zijn het vooral vrouwen die kans maken op de titel van 'Oosteeklonaar 2011'. We stellen ze een voor een aan jullie voor. 

Annette Geirnaert  is één van die vrouwen met een gouden hart en een hoop positieve energie. Deze bijna onuitputtelijke energie heeft ze al het grootste deel van haar leven benut om voor anderen te zorgen en vrijwilligerswerk te doen. Zo heeft ze jaren vrijwillig meegewerkt als bestuurslid in de KAV. Maar daar bleef het niet bij. Reeds 25 jaar zet Annette zich meer dan 200% vrijwillig in voor de Wereldwinkel Oosteeklo. Op die manier zorgt ze voor een betere wereld en een beter Oosteeklo. In het begin zorgde ze voor de winkel. Maar het vrijwilligerswerk voor de Wereldwinkel groeide snel uit tot meer dan alleen winkeltje openhouden. Zo werd Annette één van de voortrekkers van jaarlijkse grootse activiteiten: de bio-ecomarkt en de geschenkenbeurs. Tijdens de voorbereiding hiervan kent ze weinig rust. Zonder haar coördinerend werk zou alles niet zo vlot verlopen. Zonder haar zouden de talrijke genodigden op beide evenementen niet zo in de watten gelegd worden. Zonder haar zou de geschenkenbeurs niet zo mooi versierd zijn. Tijdens haar winkelbeurt zorgt Annette voor gezelligheid: de koffie staat altijd klaar, ze is steeds te vinden voor een gemoedelijke babbel en tijdens de koude winterdagen warmt ze je op met haar goede humeur. Niet alleen in de wereldwinkel ontvangt ze je met open armen, maar ook bij haar thuis is iedereen even welkom. Haar deur staat altijd open voor eenieder die iets leuks of droevigs te vertellen heeft. Ze heeft er telkens een luisterend oor voor. Tijdens de eindejaarsperiode tot slot, vind je Annette her en der om je met een knipoog een glühwein toe te schuiven... Dan ben je er gloeiend bij. 

Mieke De Brabandt (25) is geboren en getogen in Oosteeklo. Ze liep hier school, ze was acht jaar lid van Jeugdkoor Koreander, ze was lid van de scouts. Op 16-jarige leeftijd maakte ze de overstap naar KLJ, waar haar tweelingzus Nele al deel van uit maakte. Ze zette acht jaar haar beste beentje voor als leidster. In september 2008 stopte ze als leidster bij KLJ, om samen met zus Nele turnclub 'Gym Diverti' te starten. Ze leerde de knepen van de sport doordat ze 17 jaar turnster was bij Altis Eeklo waar ze mooie resultaten behaalde. Sinds september is ze verantwoordelijk voor de Asseneedse afdeling van de turnclub waar veel jonge Oosteekloose meisjes turnen. Op bijna alle feestelijkheden in ons dorp kan je door haar bediend worden in een bekend Oosteekloos café. Ze zet overal haar beste beentje voor en veel mensen kunnen beroep op haar doen. 

Riet Bleyaert deed Miss België Justine De Jonckheere schitteren in twee jurken van haar hand. De modeontwerpster uit Oosteeklo-Dorp mocht het Belgische kostuum en de avondjurk ontwerpen die Miss België droeg tijdens de verkiezing van Miss Universe in Brazilië. Ze haalde zo de nationale en internationale pers en zette Oosteeklo op de wereldkaart. Riet liet zich niet uit haar lood slaan door de commentaren in de pers en blijft zich inzetten voor het ambacht van modeontwerper. 

Tanja Goethals werd door VTM uitgekozen om deel te nemen aan het populaire programma 'Boer zoekt vrouw. De spontane hardwerkende boerin uit de Stroomstraat veroverde de harten van Vlaanderen. Zij zette Oosteeklo op een positieve enthousiaste wijze op de kaart. 

Nicolas Buysse is de sportmentor van de Oosteeklose schoolgaande jeugd. Hij is scoutsveteraan, maar momenteel vooral frontman van ambiancegroep 't Zonneken. 

Godfried Stockman, Etienne Cortvriendt en Felicienne zorgden ervoor dat 'Uitgaan met Felicienne' reeds tot ver buiten het Meetjesland een begrip is geworden. Reeds honderden toeristen hebben Oosteeklo ontdekt dankzij het varken en haar begeleiders. Voor velen van hen was Oosteeklo voorheen een dorp waar men achteloos voorbijreed. In de literatuur wordt beschreven dat het onmogelijk is om met een varken aan een leiband te wandelen. Godfried en Etienne bewijzen het tegendeel en op die manier doen ze de lapnaam van de Oosteeklonaren alle eer aan. 

Breng je stem uit en win zelf ook een prijs. Elke Oosteeklonaar krijgt de kans om te stemmen. Je kan op twee manieren stemmen. Je stuurt vóór 5 januari een e-mail met jouw favoriet met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer naar verkiezing@oosteeklo.be. We huldigen alle genomineerden op zaterdag 7 januari vanaf 19.00 u. tijdens de nieuwjaarsreceptie in de parochiezaal. Het Bewonersplatform, de Feestcommissie, de Gezinsbond, de Haantjesvrienden, KAV, KWB, OKRA, Oxfam Wereldwinkel, Visclub De Goudkarper, Vrije Vrouwenbond en de vzw Parochiale Werken zorgen dat deze avond vlekkeloos verloopt. Als apotheose van de avond maken we de winnaar bekend. Noteer deze datum alvast in je nieuwe agenda!

Music for Life bij ons
2011-12-04 13:19:49

Maandag gaf radiozender Studio Brussel het startschot voor de jaarlijkse Music for Life-actie. Traditioneel staat Music for life in het teken van een stille ramp. Dit jaar is diarree het thema van de eindejaarsactie. Het is een wereldwijd probleem dat samen met longontstekingen de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar vormt.

Oosteeklo for Life

Het Music for Lifecomité uit Oosteeklo organiseert ook dit jaar een 24-uurdurende marathon in Café 't Evenwicht. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 17 december om 15.00 u. Er staan weer een hele resem activiteiten op het programma. De huisdj zorgt tijdens de hele marathon voor muziek op verzoek. Op 't koerken vind je de kleinste kerstmarkt van Vlaanderen. Er worden sjakossen gemaakt en sjaals gebreid, die je ter plaatse kan kopen. Op zondag 18 december kan je tussen 7.00 u. en 11.00 u. ontbijten voor de prijs van € 8,00. Vooraf inschrijven is verplicht. Nieuw dit jaar zijn 'caféspelen for life'. Je kan biljarten, dartsen, kaarten en kickeren. De inleg (€ 1,50) gaat naar de actie. Het hoogtepunt wordt 'keep rolling'. Wie doet mee aan 24 uur fietsen op rollen. Je kan deze onderneming sponsoren. De teller staat nu reeds op € 3,00 per afgelegde kilometer. Alle info bij van.de.veire.stijn@telenet.be

Gemeentepersoneel for Life

Ook het gemeentepersoneel zet opnieuw zijn beste beentje voor. Zij organiseren op zaterdag 17 december om 19.30 u. de allereerste Quiz 4 Life, een leuke algemene kennisquiz voor het goede doel. Teams van maximum vier spelers nemen het in Gemeenschapscentrum De Bijenkorf tegen elkaar op. Er kunnen maximum 25 ploegen deelnemen. Deelnemen kost 16 euro per team. Schrijf je snel in bij Christine De Coninck in het gemeentehuis tel. 09 341 90 84 of e-mail: quizforlife@assenede.be.

Naast de Quiz 4 Life organiseert het gemeentepersoneel ook een leuke 'Music for Life-tombola' met waardevolle prijzen. Tijdens de kerstmarkt op 10 en 11 december in Assenede kan je aan de Music for Life-stand een lotje kopen en maak je kans op leuke prijzen.

Krulsteirt voor Huis-en Rusthuisbezoekers
2011-12-03 17:42:18

Vrijdag 2 december overhandigden Stefaan De Decker en Ria Danneels van Huisbrouwerij Den Tseut een cheque van 310 euro aan de Huis- en Rusthuisbezoekers van Oosteeklo. Dit is de opbrengst van de verkoop van het kermisbier 'Den Krulsteirt' van 2011. Het bier werd tijdens de kermis in augustus verkocht in Huisbrouwerij Den Tseut en in Café 't Evenwicht.

Stefaan en Ria: "Wij brouwden vorig jaar de eerste maal het kermisbier. We schenken 30 cent per verkocht glas bier aan een goed doel in Oosteeklo. Vorig jaar kozen we voor de Welzijnsschakel Groot-Assenede, nu gaat de cheque naar de Huis- en Rusthuisbezoekers."

Voorzitter Marleen De Smet en alle medewerkers van de Huis- en Rusthuisbezoekers zijn heel tevreden met deze cheque: "Onze groep bestaat uit negen vrijwilligers. Twee van hen bezoeken twee keer per jaar ongeveer dertig Oosteeklonaren die in een rusthuis verblijven. Onze vrijwilligers gaan in mei-juni en in december op bezoek en brengen een geschenkje voor hen mee."

De andere zeven medewerkers van deze parochiale werkgroep bezoeken maandelijks zo'n vijftigtal 80-plussers en langdurig zieken in Oosteeklo.

Marleen: "Rond Pasen en Kerstmis ontvangen zij ook allemaal een geschenkje en we organiseren tweejaarlijks een bijeenkomst met ziekenzalving en wafelbak. Om dit allemaal te financieren organiseren we de zaterdag voor de jaarmarkt zelf ook een wafelbak voor iedereen. We zijn dan ook ontzettend blij dat Huisbrouwerij Den Tseut onze deze cheque schenkt, want zo kunnen we onze mensen verder blijven bezoeken en verrassen met een kleine attentie."

Goed nieuws voor de liefhebbers van het kermisbier, want volgend jaar wordt de voorraad nog verdubbeld en komt het bier zelfs op vat. 

 

v.l.n.r. Stijn Van de Veire (Café 't Evenwicht), Ria Danneels en Stefaan De Decker (Huisbrouwerij Den Tseut), Brigitte Paelman,

Marleen De Smet, Els Van Campenhout en Medard Rondas (werkgroep Huis- en Rusthuisbezoekers) foto: Wim Dhaese.

< Vorige| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375| Volgende >

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -