2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018

Zwerfvuilactie
2012-02-01 17:08:17

In het eerste weekend van maart vindt in onze gemeente een grootschalige zwerfvuilopruimactie plaats. Op vrijdag 2 maart pakken de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van Vrije Basisschool De Kameleon met hun leerkrachten en een aantal begeleiders al een groot deel van ons dorp aan. Op zaterdag 3 maart vanaf 9.00 uur is iedereen verwacht op het dorpsplein om de rest van ons dorp aan te pakken. De gemeentelijke milieudienst zorgt voor handschoenen en veiligheidshesjes. Tijdens de middagpauze kan iedere medewerker zich in de De Aster opwarmen aan een kom soep met brood. Wil jij met je gezin of vereniging ook deelnemen? Neem dan snel contact op met Etienne Van der Veeken tel.0476 55 18 88 of stuur een e-mail naar bewonersplatform@oosteeklo.be.

Kleef en win

Foto: Gratiaan Pauwels

Annita De Vleesschauwer uit de Ledestraat wint een waardebon bij VD Soft. Wie ook kans wil maken op een prijs, maar nog geen 'Oosteeklo-sticker' heeft, vraagt een exemplaar bij Etienne van der Veeken (Ertveldesteenweg 37) of bij Luc De Witte (Slijpstraat 10).

Meewerken?

Mensen die zich geroepen voelen om mee te denken over en mee te werken aan projecten rond mobiliteit, milieu, ruimtelijke ordening, sociaal leven zijn altijd welkom. Samen werken we aan het behoud van een leefbaar Oosteeklo.

Wensen van de Oosteeklose bevolking
2012-02-01 17:05:32

Net voor het begin van de gemeenteraad van dinsdag 13 december gaf een delegatie van het Bewonersplatform 'de wensen van de Oosteeklose bevolking' af aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen. Het Bewonersplatform hield tijdens haar open bewonersvergadering van 23 oktober 2011 een 'politiek praatcafé'. De vragen die toen aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen gesteld werden, waren niet zomaar uit de lucht gegrepen. Deze vragen kwamen voort uit de bevraging DORP inZICHT uit 2007, waaruit het Bewonersplatform is ontstaan, de bevraging van de bezoekers aan de verenigingenmarkt op de avondmarkt in augustus 2011 en niet te vergeten uit de tekeningen en teksten gemaakt door de leerlingen van Vrije Basisschool De Kameleon uit Oosteeklo. Tijdens het politiek praatcafé kwamen niet alle vragen aan bod. Het Bewonersplatform hield zich aan haar belofte en overhandigde binnen de twee maand een lijvige bundel aan informatie en wensen aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen. 

Ontgoochelend

Twee jaar geleden maakte de werkgroep verkeer van het Bewonersplatform een rondgang door Oosteeklo. Zij bezorgden een uitgebreide bundel met diverse gebreken aan het wegennet, de voetpaden, fietspaden en een overzicht van ontbrekende en foutgeplaatste verkeersborden aan de bevoegde diensten van de gemeente. Maar helaas zijn er na twee jaar nog niet veel verbeteringen te zien op het terrein. Het Bewonersplatform is enorm ontgoocheld in de snelheid waarmee het gemeentebestuur ontbrekende en foutieve verkeersborden en signalisaties laat aanbrengen of verwijderen. Daarom kreeg elke partij ook deze omvangrijke bundel, net als de volledige analyse van de enquête DORP inZICHT uit 2007. Het Bewonersplatform hoopt dat al deze informatie een bron van inspiratie is bij het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. Het Bewonersplatform zal alle verkiezingsprogramma's nauwgezet bekijken.

Zij zijn van plan om op een volgende Open Bewonersvergadering, vóór de gemeenteraads-verkiezingen 2012, de politici opnieuw uit te nodigen om hun programma te komen verdedigen tegenover de Oosteeklose kiezer. Klik hier om de wensen van de Oosteeklose bevolking te lezen.

Kleef en win

Foto: Gratiaan Pauwels

Roger Van Vooren en Suzanne Philips uit de Oosthoek winnen een waardebon bij kapsalon Young & Dynamic. Wie ook kans wil maken op een prijs, maar nog geen 'Oosteeklo-sticker' heeft, vraagt een exemplaar bij voorzitter Etienne van der Veeken (Ertveldesteenweg 37) of bij secretaris Sonja Heyndrickx (Slijpstraat 10).

Meewerken?

Mensen die zich geroepen voelen om mee te denken over en mee te werken aan projecten rond mobiliteit, milieu, ruimtelijke ordening, sociaal leven zijn altijd welkom. Samen werken we aan het behoud van een leefbaar Oosteeklo.


2011-12-04 19:10:28

Foto: Gratiaan Pauwels

De familie Van Hamme uit de Kerrestraat 31 wint een promopakket van de gemeente Assenede. Proficiat. Wie ook kans wil maken op een prijs, maar nog geen 'Oosteeklo-sticker' heeft, vraagt een exemplaar bij voorzitter Etienne van der Veeken (Ertveldesteenweg 37) of bij secretaris Sonja Heyndrickx (Slijpstraat 10).

Meewerken?

Mensen die zich geroepen voelen om mee te denken over en mee te werken aan projecten rond mobiliteit, milieu, ruimtelijke ordening, sociaal leven zijn altijd welkom. Samen werken we aan het behoud van een leefbaar Oosteeklo.

 

 

Politici gaven hun visie
2011-11-01 12:08:19

Politiek praatcafé

Zondag 23 oktober organiseerde het Bewonersplatform in de parochiezaal haar jaarlijkse Open Bewonersvergadering. Dit gebeurde in de vorm van een politiek praatcafé. Alle politieke partijen van de gemeente Assenede werden uitgenodigd. CD&V, Groen!, N-VA, Open VLD en sp.a stuurden een vertegenwoordiger. Vlaams Belang haakte in laatste instantie af. Moderator Jeroen Van Haute peilde bij de politici naar hun partijvisie voor de toekomst over wonen, sociaal leven en mobiliteit. Deze drie thema's kwamen uit het rapport van DORP inZICHT van 2007, de vragen en voorstellen van de Oosteeklonaren tijdens de avondmarkt en uit de teken- en schrijfopdracht van de lagereschoolkinderen. Na de pauze legde de moderator nog een selectie van vragen voor aan de woordvoerders van de verschillende partijen. Nadien werd er bij een hapje en een drankje nog duchtig nagepraat.

Foto: Luc De Witte

De kinderen van de Vrije Basisschool tekenden en schreven over hoe zij Oosteeklo in de toekomst willen zien. 

Een greep uit hun ideeën:

"Oosteeklo moet een gezellige dorp blijven, maar er mogen wel wat meer winkels komen vooral met speelgoed en games."

"Wij willen aan de nieuwe jeugdlokalen een grote speeltuin, een looppiste, een skeelerpad, een skateterrein of zelfs een BMX-parcours. En voor de liefhebbers opgekuiste bolbanen."

Verder dromen ze van: "Een leuk speelbos met infoborden met leuke spelletjes en een zwemvijver, want een zwembad kost toch teveel geld. En als er niet voldoende geld is, kunnen we ons laten sponsoren."

Sommige zien het zelfs iets groter: "Wij willen graag meer attracties tijdens de kermis en een groot pannenkoekenfeest tijdens de jaarmarkt. Een taartenbakwedstrijd om nadien met de taarten te gooien. Een tekenwedstrijd en een wedstrijd ' de langste brief' schrijven."

"Een park met een fontein,een kinderboerderij, een griezelspeeltuin of een doolhof zou ook wel leuk zijn."

"Op zondag zouden een aantal straten kunnen afgesloten worden tot speelstraat."

Ze verwachten ook een drempel aan de schoolpoort in Oosteeklo-Dorp en ook meer fietspaden: "Op de rotonde zou een beeld van een varken moeten komen en een winkel die allerlei spulletjes verkoopt die te maken hebben met het varken: bvb. maskers, knuffels, ... zou ook wel in ons dorp passen."

"Voor mensen die geen werk vinden, zou u voor werkplaatsen zorgen en er het vuilnis op straat moet verminderen."

"Om kinderen meer inspraak te geven, richten we een kinderraad op, met kinderen uit de verschillende deelgemeenten."

Warre Dhaese (Oosthoek) kreeg een pakket met leuke spulletjes met het gemeentelijk logo. Joran Baetens (Stroomstraat) leest in het boek ‘Van koolhoofden en landschepen’ voortaan alles over het Meetjesland. Gaël Jongbloet (Ertveldesteenweg) ontving voor de origineelste voorstellen het boek ‘Tobias en de Meetjesmobiel’. Als dank voor hun inzet ontvingen alle kinderen een Oosteeklo-sticker, waarmee ze kans maken op een leuke prijs.

Kleef en win

Foto: Gratiaan Pauwels

Jenny De Spiegelaere uit de Rijkestraat wint een waardebon bij fruitkweker Neyt. Proficiat en smakelijk. Wie ook kans wil maken op een prijs, maar nog geen ‘Oosteeklo-sticker’ heeft, vraagt een exemplaar bij voorzitter Etienne van der Veeken (Ertveldesteenweg 37) of bij secretaris Sonja Heyndrickx (Slijpstraat 10).

Meewerken?

Mensen die zich geroepen voelen om mee te denken over en mee te werken aan projecten rond mobiliteit, milieu, ruimtelijke ordening, sociaal leven zijn altijd welkom. Samen werken we aan het behoud van een leefbaar Oosteeklo.

 

< Vorige| 1 | 2 | 3 | 4| Volgende >

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -