2706 inwoners
6 bezoekers online
   
 
december 2018

Lezersbrief Jim Van De Veire

Vorige maand vroeg Jim Van de Veire uit Amerika in een lezersbrief naar informatie over zijn afkomst.

“Mijn naam is Jim Van De Veire. Ik ben op zoek naar informatie over mijn afkomst. Mijn grootvader kwam in 1909 naar de Verenigde Staten. Zijn naam was Leo Van De Veire en hij was geboren in Lembeke. Hij had minstens 2 broers, Louis en Ivo, en twee zussen. De zussen kwamen nooit naar de Verenigde Staten. Ik zou jullie hulp appreciëren als jullie mij meer informatie of aanwijzingen kunnen geven.”

Jackie Claeys, lid van de Heemkundige Kring ‘De Twee Ambachten’ speelde ons de volgende informatie door:

“Hierbij reeds enige info over Leo Van de Veire. Het gaat wel over een Lembeekse familie.
Leo vertrok een eerste keer naar Amerika in 1899. Hij was toen 20 jaar en reisde samen met zijn oudere broer Ivo naar Amerika. Ze reisden met de Southwark vanuit Antwerpen en kwamen aan in Amerika op 5 april 1899. Er reisden nog twee inwoners uit Lembeke met hen mee, namelijk Victor van de Voorde en Henri Moorhem. Wanneer Leo terugkeerde is niet meteen duidelijk.

Wel is duidelijk dat hij tien jaar later in 1909 definitief naar Amerika vertrok. Hij reisde samen met zijn echtgenote Emma Van de Veire, toen 23 jaar oud, en hun twee kinderen Aimé (toen 2 jaar) en Lulina (toen 10 maanden oud). Ze vertrokken opnieuw vanuit Antwerpen met
de SS Kroonland en arriveerden in Amerika op 27 oktober 1909.
Leuk om weten; in 1901 vertrok Heyndrickx naar Chicago naar familie van hem: Ivo van de Veire.
In 1905, op 8 april, vertrokken vanuit Oosteeklo de 20 jarige Gustave Van de Veire en vanuit Boekhoute de 35-jarige Emile Van de Veire. Ze vertrokken naar Illinois. Verder vertrok eveneens de 23-jarige Séraphin Van de Veire vanuit Oosteeklo naar Illinois.
Tot zover de resultaten van onze opzoekingen.”

Wie nog informatie heeft over deze uitgeweken familie van Leo Van de Veire kan die doorspelen aan Jackie Claeys tel. 09.373.73.22 of aan Drukkerij Stoop.

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -