2706 inwoners
4 bezoekers online
   
 
december 2018


2

Oosteeklo Vandaag: boergondië

Weetjes boergondië [ augustus 2006 ]

Weetjes boergondië [ augustus 2006 ]

Weetjes van bij de andere boeren.

Bij Jan en Rita De Smet verbranden de bloemetjes bovenaan de tomaten. Dit is niet interessant voor de opbrengst en ook niet voor de kwaliteit van de volgende tomaten.Foto: Tony De Boos

Zaterdag 22 juli is Bart Wauters getrouwd met Elke De Backer uit Bassevelde. Daarmee wordt Elke één van onze zes ‘boerinnen’ uit de BOER-gondië-reeks. In onze volgende aflevering brengen we een paspoortje van haar. Proficiat aan Bart en Elke. Goede vaart!

Bij Dirk en Martine Geirnaert was er een bloeddorstig hondenprobleem. Hun oude Duitse herdershond kon het blijkbaar niet verkroppen dat er een jonge Jack Russel was bijgekomen op het bedrijf. Het kleine beestje werd door de grote hond koelbloedig doodgemaakt. Er is ook prettiger nieuws te melden. Als reactie op de oproep van dorps- en straatgenoot Danny Camerlinck in verband met zwaluwen, werden bij Dirk en Martine dertien jonge boerenzwaluwen geringd: “Ze maken nest in de stallen: vroeger altijd al aan de lichtarmaturen in onze zeugenstal, maar voor het eerst vonden we nu ook zwaluwen in de gang van onze mestvarkensstal”, vertelt Martine.

Koen en Martine Goethals hadden nog nooit zo’n hoge temperaturen in hun stallen als op woensdag 20 juli. “In één van de stallen bij de grote varkens ging het tot 39 graden. Een varken kan nu wel goed tegen de warmte, maar dit hadden we nog nooit meegemaakt”, weet Martine. “Wat kan je er tegen doen? Deuren openzetten is geen optie, want het was vaak warmer buiten dan binnen. De muren van de stal nat maken is een mogelijkheid. Er zijn gelukkig geen doden gevallen bij de dieren, maar je weet nooit wat latere gevolgen zijn: doodgeboren biggetjes, kleinere aantallen biggen per zeug. “De varkens eten minder en groeien dus trager”, horen we vanuit de Veldstraat.

Goed nieuws is er ook: eind juli was de tarwe allemaal afgereden en geprest. “Ook dat is nog nooit gebeurd. Meestal is dat begin tot half augustus ons werk, maar nu moesten we vroeger ingrijpen”, besluit Martine.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2006-08-00

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -