2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Sport kort: Danny Cloutte

Sport kort: Danny Cloutte


Foto: Danny Cloutte

In oktober nam ruiter Danny Cloutte in het Limburgse Zutendaal deel aan een slipjacht. Dat is een tocht waarbij paard en ruiter een traject moeten volgen dat door de honden aangegeven wordt. Die honden volgen het spoor dat door een eerste paard met een doek (slip) gedrenkt in vossengeur wordt uitgezet. Er namen een 30-tal honden, 120 ruiters en ook 54 spannen (koetsen) deel. Drie à vierduizend toeschouwers woonden dit unieke spektakel bij.

Op zondag 10 december organiseert Danny met twee vrienden van Jachtclub Pegasus een jachtrit in Oosteeklo. Om 12.30 u. vertrekken een twintigtal ruiters op het terrein van de Schuttersmaatschappij De Eendracht (in Oosteeklo-Dorp). Via de Ledestraat vertrekken de ruiters via bospaden voor een drie uurdurende tocht. Er is een stop voorzien bij Etienne Claeys in de Ertveldesteenweg. De tocht eindigt rond 16.00 u. op het veld achter het voormalig café De Muze in de Stroomstraat.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2006-12-08

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -