2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Paniek in de bunker.

Paniek in de bunker.

Afgelopen week hoefde je niet in het mondaine Cannes te zijn om een of andere première mee te pikken. Ook in ons eigenste Oosteeklo werd een nieuwe filmproductie voorgesteld.
Op donderdag 24 mei vertoonde Vrije Basisschool De Kameleon voor de eerste maal de zelfgemaakte politiefilm ‘Paniek in de bunker’.
De opnames van deze film vonden rond half april plaats en kregen ruime aandacht in de pers.
Aan de productie werkten, naast tal van leerlingen en schoolmedewerkers, ook een aantal externe partners zoals Toneelgroep MenSa, de Federale Gerechtelijke Politie Gent en de politiezone Assenede-Evergem mee.

Donderdag 24 mei om 19.00 uur was dus het ‘moment suprême’. Bij sommige leerlingen, leerkrachten en ouders stond de spanning dan ook op de gezichten te lezen.
Eindelijk, na een welkomstwoord door de directie én een welkomstlied door de dames en heren van het vijfde leerjaar, werden de lichten gedoofd en kon de vertoning van start gaan.
We zagen een spannende politie-kortfilm die filmtechnisch zeer professioneel oogt en die duidelijk maakt dat er hier in Oosteeklo nogal wat (jong) filmtalent rondloopt.
Hoed af voor het camerawerk, de regie en de montage van Alexander Van Waes en Jonas Van de Poele. Om u een idee te geven: voor ongeveer 15 minuten film zat ‘monteur’ Alexander zo’n zeventig uur achter de computer.

Als extraatje was er na de film nog een hoofdstukje ‘bloopers’… met als gevolg dolle pret in de turnzaal!
En om al de doorstane emoties te kunnen verwerken bood de Vrije Basisschool aan alle aanwezigen een geslaagde receptie aan.
Samengevat: een puike kortfilm die een weerspiegeling is van een goede samenwerking tussen de leerlingen van het vijfde leerjaar, de school, de filmmakers, de partners, de medewerkers en niet te vergeten de lokale sponsors. Naar mijn bescheiden mening voor herhaling vatbaar.

Maar draai of keer het zoals je wil, dé grote sterren van ‘Paniek in de bunker’ zijn de dertien’kleine Witses’ van het vijfde leerjaar: Stephanie Coune, Julie De Brauwer, James De Muynck , Sarah De Smet, Arjen Dhuyvetter, Elise D’Hondt, Thomas Francois, Shari Henderick, Quinten Lips, Evert Thys, Michiel Van Daele, Silke Van de Voorde en Xavinja Van de Voorde én hun ‘chefs’ Juf Veerle Aerens en Juf Katrien Dierickx.

Nog meedelen dat ‘Paniek in de bunker’ voor het grote publiek te zien is tijdens het schoolfeest van Vrije Basisschool De Kameleon op zondag 24 juni om 14.00 u.
Niet te missen, dus allen daarheen zou ik zeggen.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2007-06-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -