2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Georgette Braet uit de vijver gered.

Georgette Braet uit de vijver gered.

Op woensdag 3 oktober gooit Georgette Braet, bewoonster van een serviceflat in De Aster, stukjes brood aan de vissen in de vijver voor haar flat. Op het moment dat ze eens stukje brood wil oprapen verliest ze haar evenwicht en valt ze in de vijver. Jeroen Van Vlaenderen en tandarts Eric Meire bevrijdden Georgette Braet uit de vijver voor de serviceflats. Wij brachten Georgette, samen met haar redders, een bezoekje.


Foto: Bert Wauters

Jeroen reed die woensdagnamiddag met de fiets door de Koning Albertstraat. Toen hij plots hulpgeroep hoorde, ging hij op zoek waar dat vandaan kwam. Hij zag Georgette in de vijver voor de serviceflats liggen. Jeroen realiseerde zich onmiddellijk dat hij haar niet alleen uit het water kon redden. Hij ging hulp halen bij de buren. Roger Van Damme, een van de flatbewoners, belde de hulpdiensten. Jeroen kwam uiteindelijk bij tandarts Erik Meire terecht. Hij liet zijn patiënt in de stoel achter, liep mee naar de vijver en hij ging onmiddellijk in de vijver.
Erik: “Ik kon recht staan, maar door de folie op de bodem en vermoedelijk een algenlaag was evenwicht houden niet zo evident. Ik kon Georgette naar de kant halen, maar de zware vrouw op de oever krijgen, was niet zo makkelijk. De oever is heel steil en glad.”
“We hadden verschillende pogingen nodig om Georgette op de oever te krijgen. Uiteindelijk lukte het toch”, zegt Jeroen die van op de rand hulp bood.
“Georgette was een zeer goede drenkeling, want ze bleef heel kalm en spartelde niet in het rond, waardoor we zelf niet in de problemen kwamen”, verduidelijkt Erik als ervaren Rode Kruishelper.

De hulpdiensten, die zeer snel ter plaatse waren, brachten een onderkoelde Georgette naar het ziekenhuis. Dit spijtig voorval liep gelukkig goed af voor Georgette. Zij kon al na twee dagen het ziekenhuis verlaten. Een paar dagen na dit gesprek werd een draadafsluiting rond de vijver geplaatst om verder onheil te voorkomen.

Georgette en haar familie zijn Jeroen Van Vlaenderen en Erik Meire enorm dankbaar voor hun bereidwillige hulp. Tijdens ons bezoek dronken we samen met Georgette een verwarmend drankje en kon iedereen lachen om het grappige beeld van Jeroen in zijn luipaardstring op een afvoerbuis en Erik in zijn witte stofjas midden in de vijver, gelukkig met proper water.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2007-11-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -