2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Conny met voorsprong.

Conny met voorsprong.

Op zaterdagavond 12 januari werd tijdens een drukbijgewoonde nieuwjaarsreceptie de Oosteeklonaar van 2007 bekend gemaakt. Conny De Boos kreeg 40 % van de 277 stemmen achter haar naam. Een zichtbaar verraste en ontroerde laureaat kreeg uit handen van onze huiscartoonist Ivan Bernaert een persoonlijke karikatuur. Stijn Van de Veire, Oosteeklonaar van 2006, had de eer om het keramieken varkensbeeldje te overhandigen.
We zochten Conny De Boos (43) op in de Abdijstraat voor een gesprek over vreugde en verdriet.


Foto: Kurt Sesselle

De warme radiostem.
Conny, die tot haar dertigste kindermeisje was, begon als professioneel radiomaker bij Radio Donna om via de Nachtradio bij Radio 2 terecht te komen. Ze presenteerde ‘Sterrenplukkers’ en ‘De blauwe maan’. Vorige zomer was ze ook een tijdje presentator van ‘Weekendwekker’.
“Mijn voorkeur gaat uit naar de avond- en nachtprogramma’s want ik ben een echte avondmens. Toen ik in juni vorig jaar de kans kreeg om ‘Vragen staat vrij’ te presenteren, heb ik niet getwijfeld. De luisteraars waarderen mij vooral voor mijn warme stem. Het is niet enkel presenteren wat belangrijk is bij zo’n programma; er is ook veel inleving nodig. Ik ben telkens weer verrast hoe leuk mensen het vinden om hun naam eens op de radio te horen.”

Conny is bij de iets minder jonge Oosteeklonaren ook zeker bekend als de vaste waarde bij de lokale radio Aktief, waar ze vijftien jaar presentator en medewerker was. Zij speelde ook mee met de toneelgroep van KWB-KAV.

Eeuwige optimist.
Conny kampte de voorbije zes jaar met grote gezondheidsproblemen. Het was vechten tegen kanker die twee dagen na de geboorte van haar dochter Nina werd vastgesteld. Als dat nog niet genoeg was, moest ze afscheid nemen van haar moeder en haar man Patrick De Causmaecker.

In de aanloop van de nieuwjaarsreceptie sprak Conny nog de hoop uit om in 2008 minder dokters en verpleegsters nodig te hebben. Tijdens de nieuwjaarsreceptie en de dag erna was ze echt in de wolken.

“Ik ben fier dat ik tot verdienstelijk Oosteeklonaar ben uitgeroepen. We hebben dit ook gevierd met de familie. De mensen waarderen wat ik doe maar willen mij ook een opsteker geven. Het geeft mij in elk geval een warm gevoel en ik weet mij gesteund door zoveel dorpsgenoten.”
Die steun zal Conny de komende maanden zeker kunnen gebruiken, want twee dagen na de receptie kreeg ze te horen dat er een nieuwe behandeling moest opgestart worden. Ondanks deze nieuwe tegenslag blijft ze optimistisch.

“We gaan ervoor. Het is Nina die me de kracht geeft om niet op te geven.”
Zij zal de komende maanden het zondagavondprogramma ‘Vragen staat vrij’ niet presenteren, maar ze stelt wel het programma samen.
“Ik lees en beantwoord alle brieven, mails en faxen. Ik kies samen met de muzieksamensteller de platen die gedraaid worden. Hierdoor blijf ik betrokken met mijn werk en mijn collega’s en kan ik vooral mijn zinnen verzetten.”

Bedankt voor de babbel en we hopen met jou dat zaterdag 26 april, de Eerste Communie van dochter Nina, een zonnige dag mag worden.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-02-03

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -