2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Zilveren Houtekiet.

Zilveren Houtekiet.

Scoutsgroep Houtekiet bestaat vijfentwintig jaar. In 1983 werd de vereniging boven de doopvont gehouden onder impuls van Remi Van de Veire en Rita Roegiers. Remi werd de eerste groepsleider en hij startte met Rita en Johan Roegiers, Lieve en Peter Hebbrecht, Jan Scheir, Dirk De Muynck, Werry en Randy Maenhout het eerste scoutsjaar. Gedurende vijfentwintig jaar ging de beweging in Oosteeklo zijn gangetje, met betere en mindere jaren, maar steeds met die eigenzinnige stempel die scouting heet. In de bossen hossen, koken op een vuurtje, spelen in de Begijnenakker, op zoek gaan naar spoortekens, ravotten met Baloe, truffels verkopen en gitaar spelen aan een kampvuur, op tentenkamp en op staptocht gaan. De groep had haar eerste lokaal in de Rijkestraat. Later verhuisden ze naar de lokalen van de oude gemeenteschool. Momenteel zijn zij gehuisvest in de containers op de parking aan Gemeenteschool de Notelaar, nog steeds met de Begijnenakker als uitvalsbasis en hoopvol wachtend op definitieve en deftige lokalen.


Foto: Scoutsgroep Houtekiet.

De vereniging nam de voorbije kwarteeuw ook actief deel aan het dorpsleven, zoals de kerstboomverbrandingen, de zwerfvuilacties, het spookkasteel en het gluurderken tijdens de kermis, het jeneverkot of het sprietschieten tijdens de jaarmarkt of de nederzettingen op het dorpsplein tijdens voorgaande jubeljaren.

Vijfentwintig jaar bestaan is toch zeer speciaal dachten enkele enthousiastelingen. Een groep, die de verschillende generaties van Scoutsgroep Houtekiet vertegenwoordigt, bokste een heus jubileumfeest in elkaar. Op zaterdagavond 19 april vanaf 18.30 u. verwachten zij zoveel mogelijk leden en oud-leden, sympathisanten en Oosteeklonaren in ‘den Hof van de vroegere burgemeester’ voor een gratis receptie, een feestmaal en een gezellig samenzijn. Het geheel wordt uiteraard verpakt in een creatief, scoutesk kleedje. Alle groepsleiders: Remi Van de Veire, Jan Scheir, Jeroen Van Haute, Bregt Van de Velde, Pieter Buysse, Benjamin Van De Velde, Famke Heylen, Daphné Lammens, Bavo Verhasselt en Stijn Gaudissabois nodigen uit. Bovendien wordt reeds maanden aan een fotoboek gewerkt. Velen doken in hun oude archief en gaven foto’s en verhalen. Het resultaat mag gezien zijn! Het fotoboek kan op 19 april of via onderstaande gegevens besteld worden. Inschrijven voor het feestmaal (€ 15,00 voor volwassenen, € 10, 00 voor kinderen) via telefoonnummer 0473 975 361 of 25jaarhoutekiet@live.com.

Dankzij de financiële ondersteuning van KBC Oosteeklo en garage Marc Van de Voorde wordt dit jubileum mede mogelijk gemaakt.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-04-05

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -