2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Julie De Brauwer net geen Belgisch kampioen!

Julie De Brauwer net geen Belgisch kampioen!

Julie De Brauwer (11) werd op zondag 20 april in Puurs tweede op het Belgische kampioenschap acrogym. Dit is, na het winnen van het Vlaams kampioenschap, een nieuw succes voor de talentvolle turnster uit de Abdijstraat. Het sporten zit in de familie, want papa Danny voetbalde, deed karate en gaat nu nog regelmatig lopen. Mama Ann Van Geyt is ook heel sportief en ze studeerde ooit zelf aan de sportschool.


Foto: Maarten Lippens

Julie (achteraan) vormt nog maar acht maanden een team met de zestienjarige Natassia Van Kerkvoorde uit Maldegem. Natassia is de onderpartner van het duo; de fijngebouwde, maar sterke Julie, is de bovenpartner. Ze demonstreren voor het interview een aantal oefeningen, waar de meeste van ons enkel maar kunnen van dromen.
Julie: “Onder impuls van Laura en Melia Bral, de kinderen van mijn juf, Ann Lybaert, ben ik beginnen turnen bij Gymclub Altis uit Eeklo. Ik ben nu vier jaar bezig.”

Lenig zijn en spieren hebben.
Julie: “Het is belangrijk dat je veel spieren hebt en lenig bent. Ook stevig staan op de schouders en handen van de onderpartner is nodig. Ik slaap minstens tien uur per nacht, eet voldoende vlees, groenten, fruit en weinig snoep.”
Julie en Natassia trainen tien uur per week, gespreid over vijf dagen. Daarnaast traint Julie nog eens drie uur apart.

Leen Foré, hoofdtrainster acro, is streng en legt de lat hoog om de naam en de faam van Gymclub Altis hoog te houden.
Leen: “Julie is een mooie turnster, ze is heel lenig en kan goed dansen. Het klikt goed tussen Natassia en Julie; dat is een van de belangrijkste vereisten om een goed team te vormen. Tijdens het kampioenschap waren ze de beste, maar door een tijdsfout misten ze de titel.
De weg naar de top is hard en het seizoen is lang. Om te kunnen doorstoten naar de kampioenschappen moet je eerst de minima behalen en scoren op provinciale voorrondes. Hoewel het seizoen voorbij is, volgt er maar een korte rustpauze. Te lang zonder training is niet goed.”

Julie kan nog twee jaar bovenpartner blijven, nadien zal ze een nieuw duo vormen. Julie en Natassia halen een goed Belgisch niveau. Naast het eigen talent en de inzet hebben ook de trainers en de ouders een grote inbreng. De ouders van Julie leven in functie van de hobby van hun dochter. Ze zorgen vijf dagen in de week voor het vervoer van en naar Eeklo en naar de wedstrijden.
Mama Ann: “We leggen Julie geen druk op. Het moet leuk blijven voor haar en wat komt is leuk meegenomen. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Julie en Natassia, we wensen jullie nog veel succes en een gouden medaille.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-05-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -