2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Het regent kampioenen.

Het regent kampioenen.

De Oosteeklose jeugd zette de voorbije weken sterke sportprestaties neer.
Elise Dhondt (12), dochter van Patrick Dhondt en Katty Rondas uit de Stroomstraat, is zaterdag 17 mei provinciaal kampioen badminton geworden in het enkelspel, dubbelspel en dubbel gemengd! De vorige twee jaar was ze ook al provinciaal kampioen in het enkelspel.


Foto: Maarten Lippens
Elise, momenteel nog lid van badmintonclub Smash for Fun uit Lembeke, maakt volgend seizoen de overstap naar ‘De Pluimplukkers’ in Gentbrugge. Daar zal ze getraind worden door Sven Vlerick. Haar prestaties bleven niet onopgemerkt voor Luc Geeraert, de trainer van de provinciale ploeg.

Elise begon als zevenjarige met badminton. Voordien was ze even gaan proeven van het judo, maar dat was niet haar ding.

Snel en veel doorzicht. Badminton speel je op een veld van dertien meter lang en zes meter breed. Het net hangt 1,52 m. hoog boven de grond. Bij de wedstrijden speel je naar eenentwintig punten en twee gewonnen sets. Het is een sport die toch wel wat techniek vraagt. Elise, die twee tot drie keer per week traint, weet dat ze nog werk moet maken van hoog en ver slaan, haar conditie en een betere zelfbeheersing. Zij is nu al sterk in het pluimpje goed richten en de tegenstander veel laten lopen. Ze is snel en ze heeft een goed speldoorzicht.

Elise wil volgend jaar deelnemen aan het Belgisch kampioenschap. Ze droomt ervan om ooit Belgisch kampioen te worden, hoewel ze weet dat de speelsters uit de andere Vlaamse provincies momenteel nog sterker zijn. Maar waar een wil is, is een weg!

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-06-02

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -