2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Sport kort.

Sport kort.

Atletiek.


Foto: Peter De Block.
Wouter De Block (13) uit de Abdijstraat behaalde op de Special Olympics in Kortrijk zeer goede resultaten. Deze wedstrijden voor mentaal gehandicapten vinden jaarlijks plaats in Belgiƫ. Elke instelling selecteert hiervoor haar beste sporters. Wouter, die aan autisme lijdt, verblijft in Ter Dreve in Brugge. Hij won een gouden medaille op de 50 m sprint, brons bij het verspringen zonder aanloop en hij werd vierde bij het softbalwerpen. Proficiat Wouter!!!

Op zondag 25 mei brachten Bert Wauters (1u31'28"), Werner Van Spaendonk (1u49'52''), Stefan De Bock (2u02'57'') en Donald Blancke (2u16'33'') de 20 km van Brussel tot een goed einde.

Basket.
Bert De Block, Simon De Zutter en Pieter Gillis werden kampioen met de miniemen van basketclub Assenede. Zij wonnen het voorbije seizoen alle wedstrijden in hun reeks.

Voetbal.
Zaterdag 17 mei won FC De Galliƫrs, na de kampioenstitel, ook de ligabeker. Ze wonnen de finale met 5-2 van FC Samurai met doelpunten van Oosteeklonaren: Nicolas Buysse, Maarten De Zutter, Jordy Lauret en Dieter Van Ryckeghem.


Foto: Filip Van Hamme
Zwemmen.
Sem Van Hamme, lid van Mega , de club waar ook Nina Van Koeckhove actief is werd provinciaal kampioen op de 400 m vrije slag. Dit is een zeer knappe prestatie als je weet dat hij pas in januari met competitiezwemmen begon. Daarmee stapt hij in de voetsporen van zijn broer Joeri, die vorig jaar provinciaal kampioen werd op de 50 m vrije slag. Door de goede tijden die ze op diverse wedstrijden neerzetten, werden ze geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap in het 50 m bad van Molenbeek. Joeri moest uiteindelijk ziek afmelden. Sem zwom tijdens de Belgische jeugdkampioenschappen de 50, 100, 200 en 400 m vrije slag. Zijn beste resultaat haalde hij op de 400 m, waar hij twintigste werd op zeventig deelnemers. Om zich voor te bereiden op nog enkele grote wedstrijden deze zomer gaan ze op stage naar Hongarije.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-06-02

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -