2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Van brommers, brekers, waterdragers, jojo’s, tovenaars en piet snot.

Van brommers, brekers, waterdragers, jojo’s, tovenaars en piet snot.

En, allemaal genoten van het Europees voetbalkampioenschap? Leuk nieuwtje was de ‘tijdens de wedstrijd afgelegde afstand in kilometer’ die we op het scherm kregen, meestal bij een vervanging. Het oog van de voetbalkenner had niet lang nodig om te zien dat de middenvelders steevast als grootste kilometervreters naar voor kwamen. En laat het nu toch wel toeval zijn dat we in onze reeks over bekende Oosteeklose voetbalfiguren van de jaren 70-80 ook in het middenveld beland zijn. We laten de verdediging dus voor wat ze is en schuiven ‘nen rayon’ op.

Middenvelders
Van iemand gehoord: “Middenvelders, die mannen hebben ooit allemaal een bal verkeerd op hunne kop gekregen, want er schort daar toch wat aan.”

Er zit waarheid in, luister:
a) een voetbalveld is gemiddeld 100 meter lang, de verdediging bezet daarvan zo’n 25 meter, de zone voor de aanvallers is even groot, er rest dus nog een soort niemandsland dat plusminus 50 meter lengte telt. Een middenvelder moet dus dubbel zoveel afstand afleggen als zijn collega-medespeler in de verdediging of in de aanval.

b) middenvelders zijn de jojo’s van de ploeg: als de verdediging onder druk staat moeten ze als breker gaan bijspringen en komen de aanvallers niet genoeg uit de verf, dan moeten ze daar waterdrager gaan spelen.

c) middenvelders worden door hun medespelers dikwijls voor ‘piet snot’ gezet: bij een dom tegendoelpunt bijvoorbeeld is er altijd wel een verdediger die zit te neuten: “Ja maar trainer, die middenvelders lieten hunne man teveel lopen.”
En omgekeerd, als de heren aanvallers er vooraan te weinig van bakten duurde het niet lang of heel het probleem werd op de rug van de middenvelders geschoven.

U en ik zouden al lang gepast hebben zeker? Ik dacht het wel …

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-08-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -