2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Marc Roegiers

Marc Roegiers


Foto: Tony De Boos

Marc Roegiers (°1956) is een rasechte Oosteeklonaar die nu in de Westakkerstraat woont.
Hij heeft heel zijn voetballeven links-middenvelder gespeeld, van in 1972, toen hij als ‘scholier’ begon bij Wachtebeke tot in 1988, toen hij zijn carrière beëindigde bij EV Oosteeklo. Eén uitzondering daarop toen door omstandigheden EV Oosteeklo zonder keepers was gevallen stond Marc Roegiers vier wedstrijden na elkaar onder de lat bij het eerste elftal. En nog met goede resultaten ook, want hij kreeg maar vier goals binnen.
Marc speelde in het team dat in het seizoen 77-78 kampioen speelde in vierde provinciale.
“Dit kampioenschap was eigenlijk het resultaat van jarenlang met dezelfde ploeg te hebben gespeeld”, zegt Marc. “Zo kwamen de automatismen in de ploeg, iedereen kende de sterke en minder sterke punten van elkaar en wat vooral de doorslag gaf bij EV Oosteeklo was de goede sfeer: kameraadschap en bereidheid om voor elkaar te werken op en naast het veld.”

Marc maakte in die tijd deel uit van een beducht middenveld-trio zoals ze er vandaag de dag, op dat niveau, geen meer maken. Op rechts speelde Willy De Kezel, eigenlijk een halve brommer die constant over dat middenveld rondtoerde en blijkbaar nooit moe scheen te worden. ‘Midden-midden’ speelde Patrick Boelaert. Marc Roegiers noemt hem een tovenaar die met een simpele beweging een verdediging op het verkeerde been kon zetten en zodoende de Oosteeklose aanvallers het doelpunt panklaar voor de voeten legde.
En op links stond dus onze Marc, fysisch wellicht de meest bekwame van heel de ploeg.
Dat kwam, onder andere, omdat hij reeds op vroege leeftijd was begonnen met atletiek.
Marc: “Eigenlijk waren Willy en ik de waterdragers in het middenveld en deed Patrick met zijn voetbalkwaliteiten de rest.”

Als Marc begon te lopen was er geen houden meer aan. Dat gaf op de trainingen dikwijls aanleiding tot gebrom bij de medespelers. Het is immers zo, en dat was in Oosteeklo niet anders, dat meer dan de helft van de spelers naar een training komt om er vooral ‘een matchken’ te kunnen spelen. Indertijd werd er in Oosteeklo eerst ‘op de fysiek’ getraind en nadien volgde het wedstrijdje. Het was dan altijd bang afwachten wie de trainer zou aanduiden om op kop te lopen. Als de naam Marc Roegiers viel kon men hier en daar al wat tandengeknars optekenen. Iedereen wist namelijk dat Marc er van in het begin serieus ‘de pees’ zou opleggen en dat hij absoluut geen oor had voor het gesmeek om wat trager te lopen, integendeel zelfs!
Dikwijls bleef er dan ook voor het matchken niet teveel volk meer over! De meeste stonden toen al ‘pompaf’ onder de douches. Misschien toch een soort weerwraak van middenvelder Marc op die neutende verdedigers en de zagende voorspelers?

Marc heeft vrij weinig last gehad van kwetsuren, wellicht ook te wijten aan zijn goede fysieke conditie. Hij was binnen de ploeg een graag geziene gast. Toen hij bij Waarschoot speelde en het bestuur hem liet weten dat ze hem het volgend seizoen niet meer konden gebruiken, besloot de supportersclub om Marc aan te kopen, zo geliefd was hij daar.
Marc kreeg in zijn loopbaan slecht een keer rood. Het ging in feite om tweemaal geel, in beide gevallen voor ‘zagen tegen de leiding’.

Zoals vele voetballers is Marc Roegiers na het voetbal overgeschakeld naar de fiets. En niet zomaar als een wielertoeristje van het zevenste knoopsgat.
Marc is lid van de Eikelvrienden en legt jaarlijks duizenden kilometers af met de velo. Zo zat hij voor fietstochten al in Portugal en in Roemenië. Onlangs deed hij ook mee aan de Heirwegroute, een door Luc Dossche ineengestoken fietstocht in etappes, die België, Frankrijk, Nederland en Duitsland aandeed.

“Zonder de fiets zou ik ziek worden”, zegt Marc. “Ik rijd heel het jaar door, ook in de winter.”

Ik eindig dit interview met de vraag wanneer die tomeloze drang naar sport ooit zal eindigen.
Het antwoord van Marc is kort en typisch: “Ewel, als ik doodval zeker?”

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-08-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -