2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Een week kermis.

Een week kermis.

De kermis werd op gang geschoten met een quiz in Café ’t Evenwicht. Er namen zeven ploegen deel. Luc De Witte, Sonja Heyndrickx, Kurt Bauters en Jan Huysentruyt gingen met de overwinning lopen. In Taverne Joie de vivre, aan de overkant van de straat, kreeg je een salsa dansinitiatie, terwijl Carlo Dhaeze de biljartprijskamp won in Café De Pluim.

Zaterdagavond was er traditiegetrouw de barbecue van KWB. Vierentachtig geïnteresseerden genoten van een degustatiebarbecue met zes lekkere stukken vlees met frisse groenten. Na het eten kon je nog wat gezellig napraten met een lekker pintje bier. In Joie de vivre aten ze ribbetjes à volonté en in Café ’t Evenwicht was er fuif met een cocktailtje erbij.


Foto: Kurt Sesselle

Vliegende receptie.
Zondagochtend organiseerde de feestcommissie voor de eerste maal 'een vliegende receptie'. Vanaf tien uur kon je op verschillende plaatsen terecht voor een hapje en een drankje. De vliegende receptie hield halt op de kruispunten van: Bosstraat-Stroomstraat, Abdijstraat-Cisterciënzerinnenstraat, Oosthoek-Muikemstraat en Rijkestraat-Kerrestraat. Het slotmoment vond plaats in de Ertveldesteenweg. Deze vliegende receptie lokte zo’n tweehonderd vijftig nieuwsgierigen, een succes voor dit origineel initiatief dat de buren bij elkaar bracht.

Taarten smullen bij het Koreanderkoor.
Zondagnamiddag kon je in de parochiezaal terecht voor een lekker stukje taart. De gebaknamiddag werd georganiseerd door het jeugdkoor Koreander vzw onder leiding van Greta Criel. De opbrengst gaat naar verschillende activiteiten voor het jeugdkoor.

Venditie Orde Van de Smoutpot.
Ondertussen vond aan café De Balans ook de tweede openbare verkoop plaats. 'de Orde van de Smoutpot' bood topstukken te koop aan die verband houden met het sociale en culturele verleden van Oosteeklo. Er waren onder andere gesigneerde posters van wielrenners, singels van ‘Illusion’, unieke bierflesjes, oude straatfoto’s… Het topstuk was de bombardon van de vroegere fanfare De Eikelkrans. Er waren voor deze openbare verkoop schenkingen van Ange Roegiers, Dexia, Martin Heylen en Stefaan Lefebure. De opbrengst van dit gebeuren gaat naar de muzikale ondersteuning op de kermis en de jaarmarkt.

Plastronkoers.
Op zondagavond werd voor de vijfde keer de plastronkoers georganiseerd door de feestcommissie. Het verschil met vorige jaren was dat je dit jaar naast de plastron ook een hoofddeksel moest dragen. Onder de negenenzestig deelnemers werden prijzen gegeven aan: de origineelste, de meest komische, de actueelste, de best geklede groep…. In elk café werd een origineel spel gespeeld. De beste spelers kregen ook nog eens een mooie geldprijs.

Maandag zonder dienst voor overledenen.
De kerkdienst voor de overledenen werd verschoven naar donderdag. Spijtig dat deze traditie verdwijnt. In Café De Pluim werd er vanaf 9.00 u. al aardig wat afgekaart. De echte kaarters hielden het zelfs tot een eind in de middag vol. In de namiddag was de parochiezaal vol gelopen voor de OKRA dans. Wij konden nog net de dans ontspringen, want er waren mannen te kort.
Ondertussen maalden de amateur-wielrenners van de WAOD hun rondjes af.
Freddy Stevens (4 de) en Firmin De Zutter (12 de) reden zich in de kijker.

Volkskoers.
Om 18.00 u. werd de start gegeven voor het eerste ‘kampioenschap van Uesteklue mee geweune velo’s’. Ondanks de plensbuien kwamen toch vijftien moedigen hun rugnummer afhalen. Onder aanvoering van Roger Dessein, in postbodekostuum en op zijn oude postfiets, reden de dapperen één rondje via Oosteeklo-Dorp, Koning Albertstraat, Rijkestraat en Stroomstraat. Guido Van De Veire zorgde voor het live-commentaar bij de wedstrijd, doorspekt met een aantal kwinkslagen. Het was vol spanning uitkijken wie als eerst door de bocht zou komen aan de Bosstraat. Marijn De Belie haalde het na een spannende sprint met een banddikte van Firmin De Zutter. Antoine Van den Bossche, die zich pas net voor de start had ingeschreven werd derde in deze categorie. Zijn kleinzoon, Jelle Van den Bossche, die speciaal voor deze wedstrijd in Frankrijk was gaan trainen, haalde het voor Jan Buysse. Bert De Muynck werd op de fiets zonder versnellingen van grootvader Gerard, zeer knap derde. Het was tenslotte vol spanning uitkijken naar de sprint bij de dames. Daar haalde Ria Pauwels het na een millimetersprint van Marleen De Smet, die blijkbaar een tandje te groot trapte. De eerste drie uit elke reeks kregen een medaille en alle deelnemers ontvingen ook een geldprijs. Het is al uitkijken naar de wedstrijd van volgend jaar.

De biljartprijskramp van ‘De Vetkreikes’ werd gewonnen door Carlo Dhaeze en Nico Boelens.

Dinsdagnamiddag was het tijd om onze ouderen eens in de watten te leggen. De feestcommissie organiseerde, in samenwerking met de OKRA, een gratis koffietafel voor 55-lussers. Niemand minder dan ‘de zingende bakker’ uit Wondelgem gaf een spetterend optreden met zang, poëzie, grapjes en meezingers. Met zo’n 100-tal ouderen was ook deze namiddag geslaagd.

Dinsdagavond vond traditiegetrouw de avondmarkt plaats. Er was opnieuw een gezellige sfeer. De jongsten deden hun best om op originele wijze hun producten aan de man te brengen. Ter hoogte van de terrassen kon je genieten van een muzikaal optreden van de dansgroep JAM uit Sleidinge.

Kinderen baas.
Op woensdagnamiddag stond alles in het teken van de kinderen tijdens de spelnamiddag van Landelijke Gilde en KVLV op het jeugdterrein naast de kerk. Ze konden zich amuseren met de volksspelen of een ponyritje en smullen van lekkere pannenkoeken.

De kermisweek werd afgesloten met een gaaiberdbolling in Café De Pluim.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-09-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -