2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Recht op waardig werk voor iedereen.

Recht op waardig werk voor iedereen.

De 11.11.11-campagne werkt dit jaar rond ‘het recht op waardig werk’. Het beste middel tegen armoede is immers waardig werk. En dat begint met een fatsoenlijk loon. Evident, zal je zeggen. En toch verdient de helft van alle werkende mensen in de wereld minder dan € 1,50 per dag. Werken en straatarm blijven, dat klopt niet. En zonder werk vallen is rampzalig. Wie zwanger, ziek of oud is, staat op straat zonder inkomen. Werknemers hebben recht op waardig werk, op een fatsoenlijk inkomen en op sociale bescherming. En ze moeten zich kunnen organiseren in vakbonden om die rechten te verdedigen. Zin om ook je steentje bij te dragen? Dit kan op zondag 9 november! De oud-leiding van scoutsgroep Houtekiet serveert een sobere rijstmaaltijd mét aperitief en koffie voor de prijs van € 10,00 (€ 5,00 voor kinderen). Met de opbrengst worden vakbonds- en werknemersorganisaties gesteund in Zuid-Afrika, de Dominicaanse Republiek en Thailand. Ook Oxfam Wereldwinkel is opnieuw aanwezig met een kraam vol eerlijke-handel producten.
We verwachten jullie op zondag 9 november tussen 12.00 u. en 14.00 u. in de parochiezaal Maaltijden kunnen ook afgehaald worden. Inschrijven bij Peter Van Slembrouck en Riet Van de Velde via: 11-11-11@oosteeklo.be, tel. 0473 94 77 54, of via het inschrijvingsstrookje dat je in de handelszaken vindt en overschrijving op het rekeningnummer 737-3122694-16.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-11-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -