2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Zolang ik het nog graag doe, doe ik verder.

Zolang ik het nog graag doe, doe ik verder.

Op 16 oktober was het precies veertig jaar geleden dat Marnix De Meester secretaris werd van UNIZO Oosteeklo. Vandaag de dag is het niet zo evident meer om zo'n lang engagement aan te gaan. Reden genoeg vonden wij voor een babbel in de Vlasgaardstraat.

Veertig jaar geleden werd Marnix gevraagd om zijn vader André op te volgen in het bestuur en secretaris te worden van de middenstandsorganisatie NCMV.

Marnix was een actief persoon in het verenigingsleven. Hij was secretaris van voetbalclub E.V. Oosteeklo, hij zetelde in de Oosteeklose gemeenteraad (1970-1976). Na de fusie was hij zes jaar schepen van groot-Assenede en nadien nog lid van de gemeente- en OCMW-raad.
De mooiste herinneringen heeft Marnix aan zijn engagement in NCMW. Hij vertelt met fierheid over het organiseren van de handelsbeurs in Oosteeklo, dertig jaar lang een topevenement voor het Meetjesland en over de aanwezigheid van onder meer Wilfried Martens, toen premier en Kris Peeters, huidig minister-president van de Vlaamse Regering bij de opening.
Maar hij heeft evenveel deugd aan de herinneringen aan de carnavalstoeten, kinderjaarmarkten, de sinterklaasfeesten, de weekends in de Ardennen of in Limburg, de winterwandelingen, de verkoopsacties en de feesten voor de ondernemers op rust. Hij mistte in al die jaren slechts vijf bestuursvergaderingen. En als hij er een keertje niet bij is, is het niet zoals alle vergaderingen verlopen.

Daarnaast is Marnix ook lid van de raad van bestuur van UNIZO Meetjesland.

In het verleden behoorde de NCMV afdeling van Oosteeklo met 52 leden tot de actiefste van Vlaanderen. Hoewel de werking en de activiteiten van de Unizo-afdeling, met nu nog 25 leden op een laag pitje staan, denkt Marnix nog niet aan stoppen: “Zolang ik het nog graag doe, doe ik verder. Ik hoop enkel op beterschap voor de vereniging”, besluit Marnix onze babbel.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-11-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -