2706 inwoners
4 bezoekers online
   
 
december 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Laat je stem horen.

Laat je stem horen.

Vorige maand deden we een oproep om verdienstelijke dorpsgenoten te nomineren voor de verkiezing ‘Oosteeklonaar 2008’. Op zaterdag 20 december kan je in de parochiezaal, bij de start van de kerstwandeling, op de volgende kandidaten stemmen.

Jérome Criel nam dit jaar afscheid als voorzitter van de Kerkraad. Hij was 34 jaar actief in de Kerkfabriek, waarvan 12 jaar als voorzitter. Gedurende al deze jaren heeft hij voor Oosteeklo veel waardevolle projecten gerealiseerd. Hij heeft een zeer mooie persoonlijkheid met een warm hart voor zijn dorp Oosteeklo. Ondertussen is hij door de Kerkraad geëerd als erevoorzitter en kreeg hij voor zijn jarenlange trouwe inzet het ereteken van Sint-Bavo vanuit het bisdom. Dus is de heer Jérome Criel een waardige kandidaat als Oosteeklonaar van het jaar.

Julie De Brauwer, vier jaar bezig met turnen, werd op zondag 20 april in Puurs tweede op het Belgische kampioenschap acrogym. Dit was, na het winnen van het Vlaams kampioenschap, een tweede succes voor de talentvolle turnster uit de Abdijstraat.
Julie vormt een team met de zestienjarige Natassia Van Kerkvoorde uit Maldegem.

Stefan De Decker, onze 'enige echte brouwer' heeft een enorme gedrevenheid en een onaflatende drang om iets te doen en het goed te doen. Hij brouwt goed bier van eigen bodem. Stefan slaagt erin om, samen met zijn vrouw, Oosteeklo nog maar eens met een stip op de kaart te zetten!

Marnix De Meester zet zich al veertig jaar in als secretaris van Unizo.

Géry De Munter zet zich in voor het culturele luik in ons dorp; zowel voor toneel als voor de shows van het Koreanderkoor. Hij werkt verfijnd en legt de lat steeds hoger. Hij laat de mensen zichzelf overstijgen terwijl hij zelf héél bescheiden blijft.

Luc De Muynck zette zich twintig jaar met hart en ziel in voor het Oosteekloos voetbal.
Toen de KWB-voetbalploeg stopte door terreingebrek in Oosteeklo, werkte Luc verder bij voetbalclub Bassevelde, waar hij veel Oosteeklose jongeren onder zijn hoede heeft.
Luc is voor veel jonge Oosteeklose voetballers een vaderfiguur en een steun als het eens slecht gaat! Kortom:een man met het hart op de juiste plaats en een symbool voor onze jeugd!

Martin Heylen, is een echte ambassadeur voor ons dorp en het Meetjesland. Tot in Siberië en in China mogen ze het weten dat hij van ‘Uesteklue’ is. In de Laatste Show op Eén en tijdens interviews en programma’s met Martin als centrale figuur op Radio 2 verspreidt hij het Uesteklues.

Rozelien Kerckaert is een medaillekaper in het zwemmen. Ze won tijdens het Vlaams Zomercriterium op 19 en 20 juli in Antwerpen goud op de 100 m vrije slag en op de 100 m schoolslag, zilver op de 200 m vrije slag en brons op de 200 m wisselslag. Rozelien won met de aflossingsploeg van zwemclub Mega een gouden medaille op de 8 x 50 m vrije slag. In totaal vijf medailles in de A-categorie op één weekend voor Rozelien. Tijdens het laatste weekend van juli behaalde ze tijdens de Antwerp Diamond Swimming Race twee limieten om volgend jaar deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap.

Remi Van De Veire heeft een niet-aflatende inzet, soms tegen beter weten in, voor het behoud van een authentiek Oosteeklo.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2008-12-04

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -