2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Martin Heylen, Oosteeklonaar 2008.

Martin Heylen, Oosteeklonaar 2008.

Tijdens een drukbijgewoonde nieuwjaarsreceptie georganiseerd door KWB, KAV, de Gezinsbond, de Haantjesvrienden en de Feestcommissie, werd ook de laureaat van de verkiezing 'Oosteeklonaar van 2008' bekend gemaakt. Martin Heylen haalde het met ruime voorsprong van de acht andere verdienstelijke dorpsgenoten van het voorbije jaar. Hij kreeg 32,88 % van 295 stemmen. Alle genomineerden ontvingen tijdens de nieuwjaarsreceptie een gedichtje van onze huisdichters Vanessa Dessein en Wim Heyde en een karikatuurtekening van onze huistekenaar Ivan Bernaerdt, die vind je elders in deze dorpskrant.

Martin kreeg uit handen van Conny De Boos ook nog een ‘Oosteeklonaar 2008 glas’ en nen Tseut, nen Bras en nen Drupneuze.

Foto: Emilia Hendrix


Ambassadeur.

Martin, allround mediafiguur, alom gelauwerd en onze bekendste dorpsgenoot werd genomineerd en verkozen omdat hij een echte ambassadeur is voor ons dorp en het Meetjesland. Van Amerika via Siberië tot in China mogen ze het weten dat hij van ‘Uesteklue’ is. In de Laatste Show op Eén en tijdens interviews en programma’s met Martin als centrale figuur op Radio 2 verspreidt hij het Uesteklues.

Hij vindt echter dat de genomineerden die zich al jaren lang in stilte en vaak achter de schermen hebben ingezet voor het Oosteeklose leven deze prijs evenzeer verdienen.

Hij wenst dat 'Oosteeklo blijft leven' en dat de horeca en de middenstand heropbloeit.

Martin werd begin 2001 al door de lezers van Oosteeklo Vandaag verkozen tot ‘Oosteeklonaar van de 20ste eeuw’, in 2007 riep het gemeentebestuur hem uit tot ambassadeur van de gemeente Assenede. Hij werd door de uitgeverij De Eecloonaar, waar hij zijn eerste stappen in de journalistiek zette, opgenomen in het boek ‘Ambassadeurs van het Meetjesland’. Hij werd door de lezers van Taptoe uitgekozen voor het kaartspel van Bekende Meetjeslanders. Zaterdag 10 januari won Martin de Radio 1 actuaquiz Dubbelcheck tegen Lieven Scheire, bekend uit de Laatste Show, ‘de Willy’s en de Marietten’ en de Neveneffecten. Martin speelde voor Wijkcentrum De Kring uit de Kaaistraat in Eeklo, een project dat speciale aandacht besteedt aan sociaal achtergestelde. Zij werken met 45 vrijwilligers waarvan er 2/3 zelf armoede kennen. De 500 euro werd daar in dank aanvaard en goed besteed. Zondag 1 februari nam Martin deel aan Quizt ‘t op Radio 2. Deze keer speelde hij samen met Luc De Vos. Zij verdienden uiteindelijk 625 euro voor Oxfam Wereldwinkel Oosteeklo.


Fris idee.

Martin vertelde tijdens ons bezoek dat we momenteel niets van hem zien in Man bijt hond of in andere programma’s. Hij werkt voor productiehuis Woestijnvis volop aan iets nieuws.

Martin: “Momenteel zit ik in de fase van het creatief proces, dat tot iets moet leiden. Ik noem dat ook wel ‘de bloed, zweet en tranen fase’. Mijn werk bestaat eruit om alsmaar te denken en ideeën samen te brengen om uiteindelijk iets te vinden dat elk mens aanspreekt.”

Volgen jullie nog? Als doorsnee televisiekijker kunnen we ons niet echt voorstellen hoeveel voorbereiding er aan een programma vooraf gaat, als het zelfs al ooit tot een programma komt.

Martin, we wensen je in elk geval een fris idee in 2009 en we hopen nog knappe dingen van jou te mogen zien.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-02-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -