2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Rode Kruis kan steeds hulp gebruiken!

Rode Kruis kan steeds hulp gebruiken!

Omdat Daniël Moens vorig jaar 70 jaar werd, mocht hij volgens de statuten van het Rode Kruis niet langer voorzitter zijn. Sinds vorig jaar is iedere Rode Kruisafdeling verplicht de voorzitter democratisch te laten verkiezen door alle geregistreerde medewerkers. Op 20 november werden er verkiezingen georganiseerd. Koen Hesta, die reeds achttien jaar meedraait binnen Rode Kruis Oosteeklo, werd tot nieuwe voorzitter verkozen en zijn mandaat ving aan op 1 januari. Reden genoeg vonden wij om te polsen naar zijn plannen.

 

 

Koen: “Naast Daniël namen ook Iwan Van de Voorde, Denise Willems en Ignace Henderick afscheid als bestuurslid. Het is in de eerste plaats de bedoeling van het nieuwe bestuur de bestaande werking voort te zetten. De bloedinzamelingen, de hulpdienst, de uitleendienst en de cursussen gaan zeker verder door. Over de werking van het Jeugd Rode Kruis bezinnen we ons dit jaar. Aangezien een grote groep trouwe medewerkers stopte, kan er deze zomer geen kamp georganiseerd worden. We hopen dat in 2010 of 2011 wel opnieuw te doen, maar daarvoor zijn veel medewerkers nodig. Het is niet gemakkelijk een hele ploeg te vinden. Dus wie zich geroepen voelt als coördinator, monitor of lid van de kookploeg is steeds welkom.”

 

Koen: “Marie-Thérèse Bruggeman is de nieuwe verantwoordelijke voor de uitleendienst. Zij woont sinds 1 januari in de Koning Albertstraat 7, als conciërge van De Aster. Je kan haar bereiken via gsm 0486 751 940. We hopen ons arsenaal aan krukken, looprekjes en rolstoelen in de toekomst nog uit te breiden met andere hulpmaterialen. De werking van de hulpdienst draait heel goed. We hielpen zelfs veel in andere gemeenten. Ann Matthys is de nieuwe verantwoordelijke voor de bloedafname. Christiaan Pauwels blijft de verantwoordelijke voor de cursussen. We hopen trouwens in het najaar opnieuw een cursus helper te kunnen organiseren.”

 

Doordat een aantal trouwe medewerkers afhaakte, is het moeilijker om nog deur aan deur lidkaarten te verkopen; daarom kan je via de overschrijving die vorige week in de bus zat, het lidgeld voor 2009 betalen. Op 23, 24 en 25 april vindt naar aanleiding van ‘de Veertiendaagse van het Rode Kruis’ de traditionele stickerverkoop plaats in het centrum en op de invalswegen van Oosteeklo.

Wie zich geroepen voelt om: cursus helper te volgen, lesgever te worden, aan te sluiten bij de hulpdienst, bloed te geven of de werking van het Jeugd Rode Kruis mee uit te bouwen, neemt contact op met de verantwoordelijken.

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-03-08

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -