2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Onthaasten op weg naar Santiago De Compostela.

Onthaasten op weg naar Santiago De Compostela.


Foto: Caroline Van Wijnsberge


In september vorig jaar trokken de schoonzussen Lucie De Belie en Caroline Van Wijnsberge te voet op weg naar Santiago De Compostela. Ze startten hun pelgrimstocht in St.-Jean Pied de Port, aan de Franse kant van de Pyreneeën, de bergen waar ze de volgende dagen overheen moesten. Alle bagage ging mee in de rugzak en er werd overnacht in refugio’s, herbergen waar je als pelgrim terecht kan. Gewapend met wandelstok, reisroute en sint-jakobsschelp, stapten ze zo’n 20 km per dag. Na 355 km werd in het Spaanse Fromista het eerste deel van de tocht afgerond.


Voor Lucie en Caroline werd een droom werkelijkheid. Het was 100% onthaasten, één zijn met de natuur, maar vooral de meest inspannende en ontspannende vakantie.
Begin september stappen ze het vervolg van de tocht (nog 430 km ) en ze hopen op 21 september bij het graf van de apostel Jacobus in Santiago De Compostela aan te komen. Wil je hun reisverhaal horen en een fotoshow zien? Kom dan op vrijdag 17 april om 19.30 u. naar de bovenzaal van de parochiezaal. De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst bij Caroline Tel. 09 373 65 23.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-04-05

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -