2741 inwoners
5 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Yves Maenhout, zilveren Matroos.

Yves Maenhout, zilveren Matroos.

Eind maart ontving Yves Maenhout de gouden schoen voor 25 jaar voetballer bij VK Matroosje.

We zochten Yves (42) op in zijn huis in de Rodekruisstraat, op een boogscheut van waar zijn voetbalcarrière ooit begon.
Yves: “Ik begon als tienjarige bij EV Oosteeklo. Ik speelde in de verdediging als rechtsback (rechtsachter) of stopper (laatste man). Onder andere Tony Van Laere, Filip Van Hamme en Peter Van Vooren maakten toen deel uit van de ploeg.”


Foto: Bert Wauters

Na vier jaar EV Oosteeklo trok Yves naar de scholieren van Lembeke, waar hij laatste man speelde.
Op zestienjarige leeftijd speelde hij met Lembeke, toen nog vierde provinciale, een aantal wedstrijden in het eerste elftal. Hij speelde op zondagvoormiddag in het KVS bij de jeugd van Ekkergem.

Yves: “Hoewel ik geen toptalent was, benutte ik mijn talenten niet volledig, want als jonge gast, ging ik liever met vrienden en vriendinnen op café, dan voor mijn sport te leven. Toch heb ik altijd graag en veel gevoetbald. Zo voetbalde ik op een bepaald moment op zaterdagnamiddag met de scholieren van Lembeke, om nadien nog minstens een helft mee te spelen met VK Matroosje. Ik speelde ook nog eens twee keer per week minivoetbal met ‘Sporthuis De Causmaecker.”

Na de periode bij Lembeke (KBVB) voetbalde Yves bij VK Matroosje maar ook in het KVS bij Spaarbekken en SK Lembeke.

Yves: “Op 27-jarige leeftijd maakte ik mijn rentree in de KBVB. Ik verdedigde twee jaar de kleuren van vierdeprovincialer Doornzele samen met Pascal Van Vlaenderen en Luc Heyndrickx. Bij de fusie met Kerkbrugge, ging ik opnieuw bij SK Lembeke en verschillende amateurploegen waaronder ook de Stampers spelen.”

Op 32-jarige leeftijd was het bobijntje van Yves nog niet af. Hij ging op zondagvoormiddag bij de reserven van Doornzele-Kerkbrugge spelen. Op 36-jarige leeftijd speelde hij zelfs nog een viertal wedstrijden mee met het eerste elftal.

Yves, die ondertussen al vijfentwintig jaar een vaste waarde is bij VK Matroosje, hoopt er nog minstens één jaar bij te doen.
Yves: “De mooiste momenten waren de twee kampioenentitels en een bekerwinst. De titel in 1996 hebben we niet gevierd, want we verloren Erik Van Hoorebeke en Nico De Backer door een smartelijk ongeval. Ik kan fysiek nog steeds mee en ik kijk er naar uit om volgend seizoen met VK Matroosje een mooi klassement te spelen in het Verbond Meetjesland (LVVM). We zijn een echte vriendengroep, dat merk je als iedereen na elke wedstrijd naar het lokaal Café ’t Evenwicht trekt. Dan kunnen we napraten over de wedstrijd en ondertussen een aantal pintjes drinken.”

Yves hoopt zijn carrière te kunnen afsluiten op het nieuwe voetbalterrein dat in de Koning Albertstraat komt. Wie weet geeft Yves zijn VK Matroosjeshirt dan wel symbolisch door aan zijn zoontje Quinten, die momenteel bij …Lembeke voetbalt.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-05-17

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -