2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Gouden KAV en KWB.

Gouden KAV en KWB.

KAV en KWB bestaan dit jaar allebei precies 50 jaar.
Reden genoeg vonden de twee Kristelijke Bewegingen om de handen in elkaar te slaan om een heuse feestdag te organiseren. Wij spraken met Martine Coppejans (KAV), Freddy Cornelis en Dirk Van Daele (KWB).

Dankbaar terugblikken.
KWB (Kristelijke Werkliedenbond) werd in het voorjaar van 1959 gesticht door Maurice Van Hecke, de vader van OKRA voorzitter Nicole.
KWB organiseerde in de beginjaren vooral ontspanningsactiviteiten voor hun leden zoals kaarten, biljarten, schieting…
Nadien groeide KWB uit tot een veelzijdige verenigingen met een ruim gamma aan activiteiten. Denken we maar aan de fietsgroepen, de voetbalclub, de medewerking aan toneel, de kerststalbouwers, de kooklessen, de middernachtmis met aansluitend glühwein, papierslag, kneudels op de jaarmarkt, …Dan vergeten we nog de educatieve activiteiten rond diefstalpreventie, hormonen in de voeding, cholesterol, digitale fotografie, cursus rijbewijs, langzaam verkeer, Engelse les…

coördinator Martine Coppejans (KAV) en. voorzitter Dirk Van Daele (KWB).
Foto: Maarten Lippens

KAV (Kristelijke Arbeidersvrouwen) startte op zondag 26 december officieel haar werking.
Bestuurslid Irène De Vos, stond samen onder andere Marie-José Dessein en Zulma Meire (de moeder van René Meire) aan de wieg van KAV. De eerste jaren organiseerden ze kookreeksen en demonstraties. Voor de ledenvergaderingen werd er vanaf het begin en nu nog steeds werk gemaakt van mooi aangeklede tafels, een bezinning, een educatief en een ontspanning.
Leden leerden in al die jaren veel vanuit de ervaring van andere mensen. Dat gaat van naaien, koken, creatief of actief bezig zijn via bloemschikken, toneelspelen of fietsen, en al die zaken toepassen in het gewone leven van elke dag, tot en met nadenken over de problemen in onze samenleving. Dat is ook verantwoordelijkheid leren dragen, leren organiseren, spreken in publiek, intens samenwerken en met mensen omgaan, overeen komen met anderen.

Tussen de twee verenigingen is er altijd een goede samenwerking, het mooiste bewijs vind je in de realisatie van de toneelvoorstellingen. Reeds 28 jaar werken KAV en KWB samen aan de toneelproducties. In totaal werden al vijftien producties opgevoerd. Een aantal jaar geleden is hieruit de toneelgroep MenSa (Mensen Samen) gegroeid. Zij staan in voor de productie en KAV en KWB zorgen voor alle logistieke ondersteuning zoals podiumbouw, toneelmeester, souffleur, naaisters, catering...

Tijd voor een gezamenlijk feest.

Zondag 5 juli om 9.00 u. start de feestdag met de eucharistieviering in de parochiekerk. Nadien kan iedereen die het wenst deelnemen aan een fotozoektocht in het dorpscentrum.
De rest van het programma is voorbehouden voor de leden van de feestvierende verenigingen. Nadien volgt een feest voor de leden met een maaltijd en een gezellig samenzijn met muzikale omlijsting in een feesttent op het dorpsplein. Hun kinderen tot 12 jaar worden getrakteerd op een namiddag vol spelplezier.

Hoopvol vooruit kijken.
Hoewel dit in de huidige tijd niet zo makkelijk meer is, blijven KWB en KAV werk maken van de verjonging in het bestuur, omdat de jeugd de inspiratie is voor de toekomst en het voortbestaan van de vereniging bepaalt. Wie interesse heeft om lid of bestuurslid neemt contact op met voorzitter Dirk Van Daele (KWB) of coördinator Martine Coppejans (KAV).

Martine, Freddy en Dirk bedankt voor de babbel en we wensen jullie vereniging nog veel inspiratierijke jaren.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-06-02

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -