2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Het zomert in Oosteeklo.

Het zomert in Oosteeklo.

De zomer in Oosteeklo kan niet stuk. Na een julimaand met een KAV-KWB jubileum, veel koers voor klein en groot, is er ook deze maand weer van alles te beleven.

Kermis met voor elk wat wils.

Van vrijdag 14 tot en met donderdag 20 augustus is het kermis in het dorp met elke dag verscheidene activiteiten. We zetten de belangrijkste activiteiten op een rijtje.

Vrijdag wordt de kermis op gang geschoten met een quiz in Café 't Evenwicht. Zaterdag 15 augustus vindt voor de eerste maal een bloemen- en oogststoet plaats. Er nemen in totaal 24 groepen deel, waarvan verschillende Oosteeklose verenigingen, bloemisten en tuinders. Er zijn ook wagens uit Assenede Bassevelde en Boekhoute. Carnavalgroep De Zwevende Zeugen zorgde ervoor dat een dweilband uit Sas van Gent de stoet muzikaal komt opluisteren. Ook de harmonie Sint-Cecilia uit Bassevelde is van de partij.

Zondagavond is er de traditionele plastronkoers, een spelletjeskroegentocht in de plaatselijke cafés, met verschillende prijzen!

Op maandagavond zakken we met z'n allen af naar 'de avond van de Vlaamse muziek' in Taverne Joie de vivre. Dinsdagnamiddag is er de seniorennamiddag met muzikale animatie. Vanaf 17.00 u. is er avond- en rommelmarkt, ook de kinderen zetten hun kraampjes weer uit en kunnen prijzen winnen. Het Bewonersplatform organiseert voor de eerste maal 'Oosteeklo leeft', een evenement waarbij zeventien verenigingen en diensten zich voorstellen aan het grote publiek.

Tussen 15.00 u. en 21.00 u. kan je in Vrije Basisschool De Kamelon terecht voor een fototentoonstelling over jeugdverenigingen uit groot-Assenede. De dinsdag wordt afgesloten met vuurwerk ter hoogte van de staande wip in Oosteeklo-Dorp.

Woensdag is er traditioneel de kindernamiddag door Landelijke Gilde en KVLV.

Wie nog energie over heeft, kan de kermis donderdag sportief afsluiten met een schieting op staande wip of gaaibolling in De Pluim.

Voor alle liefhebbers van de fiftiessfeer.

Op 22 en 23 augustus vindt in en rond de loods van de familie Neyt in de Kerrestraat de vierde editie van 'Rockin at the Drive-In Barn plaats.

Na het enorm succes vorig jaar, met 800 bezoekers, wordt het evenement nog groter. Dit jaar zijn er ook jivelessen en Silly Games.
Zoals altijd wordt dit evenement overgoten met muziek van verschillende bands. Topact op zondagavond zijn The Sureshots ,een band uit Newcastle (GB),die reeds 25 jaar meedraaien in de rockabillywereld. Ook de andere bands zijn zeker de moeite waard met: Karlin Abbeygate (USA) + R.J. & The Neva River Rockets (RUS),The Sunsetters (GB), Hometown Gamblers (B),The Shim Sham Trio (B) en de Mean Mountaineers (B).
Op zondagmorgen is er de sundaymorning cruise voor pre -65' cars & bikes + hotrods voorzien, met muzikale stop aan Café Den Bolhoed in Kaprijke.
Gedurende het hele weekend zijn er op het festivalterrein in de Kerrestraat verschillende stands en is er entertainment voorzien.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-08-11

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -