2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Toeristische wandeling met een varken?

Toeristische wandeling met een varken?

Tijdens de jaarmarkt op maandag 14 september wandelden Godfried Stockman (Kerrestraat) en Etienne Cortvriendt (Bijsterveld), verkleed als Sint-Antonius, samen met Felicienne, een varken, rond tussen het publiek.

  Foto: Kurt Sesselle 

Na het behalen van hun diploma gids, specialisatie Meetjesland-Leiestreek, richtten Godfried Stockman (Kerrestraat), Eddy Matthijs (Sint-Jan-in-Eremo) en Luc Vermeylen (Sint-Jan-in-Eremo) de 'Meetjeslandse gidsenvereniging' op. Tijdens die opleiding werkte Godfried verschillende themawandelingen uit; één ervan vindt in en om Oosteeklo plaats en als attractie wil hij daarbij een varken laten meestappen. Bewoners van Bijsterveld en Gooiken zagen Godfried de voorbije maanden al regelmatig wandelen met zijn varken aan de leiband. Het eerste plan was om de wandeling te starten bij het Bardelaere Museum in Lembeke om via de Lembeekse bossen en de Antwerpse Heirweg naar de abdijsite in de Kloosterakker te wandelen om te eindigen in Oosteeklo-Dorp.

Dit was echter zonder Felicienne gerekend, want na maanden oefenen en op een mooie (maar te warme) zomerdag hield Felicienne, ondertussen een volwassen varken geworden, het na één kilometer voor bekeken. De wandeling tijdens de jaarmarkt moest een nieuwe test vormen, zeker ook om eens tussen het publiek te lopen. Dit experiment is zeer goed verlopen. Felicienne bleef heel rustig zelfs toen een hele groep kinderen in fluohesjes naderde, liet het zich aaien. Ook een terrasbezoekje nabij het podium met Vlaamse zangers liet het zich welgevallen. De naam Felicienne roept misschien ook wat vragen op, maar als je weet dat 'felice' gelukkig betekent, dan is dit varken een gelukkig varken, en daar valt zeker iets voor te zeggen. Godfried werkt voorlopig verder en voorziet een eerste proefwandeling ergens in november. Het gaat, naar hij ons vertelde, de laatste tijd steeds beter. We blijven dit project volgen en houden jullie op de hoogte.

De kerk anders bekeken.

Naar aanleiding van 'open kerkdag' in juni werd door Luc Vermeylen een gidsbeurt uitgewerkt in de kerk van Oosteeklo. Vanaf nu kan je beroep doen op deze gids om de kerk van Oosteeklo te bezoeken. Een uitstekende gelegenheid voor groepen of verenigingen om onze fraaie kerk eens anders te bekijken. Een klassieke gidsbeurt van 2 uur met bezoek in de kerk en een wandeling in de buurt kost 65 euro. Een gidsbeurt in de kerk duurt 1 uur en kost 40 euro.

Info en aanvragen: Meetjeslandse gidsenvereniging, Kerrestraat 29 te Oosteeklo; e-mail: info@meetjeslandsegidsen.be. Op www.meetjeslandsegidsen.be vind je alle info over de themawandelingen en -fietstochten in het Meetjesland.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-10-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -