2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


11

Oosteeklo Vandaag: Es 't eetn aw greed?

Kip op Myriams wijze

Kip op Myriams wijze

Kip is lekker, niet duur en gezond. En omdat verandering van spijs doet eten maken we het kipje dit keer klaar op Myriams wijze. Een ganse kip geeft het beste resultaat, maar dit recept moet ook kunnen met kipfilet of kippenboutjes.

Benodigdheden

een kookpan

1 braadkip - arachideolie

4 grote ajuinen - 2 paprika's - 1 appel

1 doosje tomatenpuree

peper - zout - cayennepeper - 1 soeplepel curry - 1 rood pepertje of 1 koffielepel sambal oelek

3 teentjes look (uitgeperst) of fijn gesneden - sap van ½ citroen

1 blaadje laurier - 1 bouillonblokje

Bereiding

Snijd de kip in stukken, kruid ze met peper, zout, cayennepeper. Bak ze bruin in arachideolie.

Snijd de ajuin, de appel en de paprika grof. Ontpit het pepertje en snijd het fijn. Stoof de ajuin met look, paprika en de rode peper. Voeg eerst de curry en nadien de appel, de tomatenpuree, een glas water, het bouillonblokje, de citroen en een blaadje laurier toe.

Laat alles samen ongeveer een uur stoven.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-10-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -