2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Groots opgevatte eindejaarsactie Klaver 4.

Groots opgevatte eindejaarsactie Klaver 4.

Nog tot en met 31 december organiseren achtenzestig handelszaken uit de vier deelgemeenten samen de eindejaarsactie 'Klaver 4'. Er nemen maar liefst veertien Oosteeklose ondernemers deel aan deze actie!

Eerste gezamenlijke actie.

De eindejaarsactie in Oosteeklo werd een aantal jaren geleden niet meer georganiseerd.

De voorbije twee jaar was er een succesvolle samenwerking tussen de Unizo-afdelingen van Bassevelde en Oosteeklo. In het voorjaar van 2009 groeide bij Sabine Heyman, voorzitter van Unizo Bassevelde, de idee om samen een eindejaarsactie te organiseren in de vier deelgemeenten: Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo.

"Het aantal handelszaken per dorp gaat er zeker niet op vooruit, waardoor we onze toekomstvisie toch moeten bijsturen. Als we het handelsapparaat in onze gemeente willen versterken en de inwoners aanzetten tot consumeren dicht bij huis, is samenwerken de enige boodschap", zegt Sabine.

Veel fietsplezier met Klaver 4!

In april werd een eerste vergadering georganiseerd waarop de handelaars, al dan niet verenigd in Unizo (Unie van Zelfstandige Ondernemers) of in ZOA (Zelfstandige Ondernemers Assenede), werden uitgenodigd. Het idee om samen te organiseren werd positief onthaald. Hieruit kwam 'Klaver 4' tot stand, een kerngroep met twee vertegenwoordigers per deelgemeente. Zij verzetten bergen werk om in elk dorp de handelaars warm te maken voor de actie én om de actie concreet vorm te geven. Daarbij konden zij ook op de logistieke ondersteuning van het gemeentebestuur rekenen.

De klaver in het logo benadrukt het groene karakter van de gemeente. De vier blaadjes duiden op de vier dorpen met hun eigenheid die toch samen horen. De fietsen als hoofdprijs zijn een link naar het toeristisch aantrekkelijk zijn.

En ... actie.

Op de middenpagina van het promotieboekje dat verspreid werd, vind je alle deelnemende handelaars. In Oosteeklo delen Bakkerij De Causmaecker, Bakkerij Thomalyne, De Braemhoeve, Drukkerij Stoop, Interieurdecoratie De Belie - Van Wijnsberge, Kleding Cinderella, MPH Computers, Nieckes krantenshop, Optiek Brigitte Roebben, Schoenen Picco Bello, Slagerij Bart & Els, Step In lingerie, Tweewielers De Causmaecker en Van Vooren Drinks nog tot 31 december stempelkaarten uit. Als klant krijg je per begonnen schijf van 10,00 euro een stempel. Een volle stempelkaart geeft kans op tientallen waardebonnen en fietsen. Op donderdag 7 januari 2010 vindt in het gemeentehuis van Assenede de trekking van de prijzen plaats. Op maandag 18 januari 2010 volgt dan de prijsuitreiking.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-12-03

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -