2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Wordt het een man, een vrouw of een varken?

Wordt het een man, een vrouw of een varken?

Tijdens de kerstwandeling op zaterdag 26 december kan elke Oosteeklonaaar van 16.00 u. tot 22.00 u. in het kerstcafé van Voetbalclub Matroosje in de Koning Albertstraat zijn stem komen uitbrengen op de volgende kandidaten voor de titel 'Oosteeklonaar 2009'. Zij maakten zich het afgelopen jaar verdienstelijk.

Eric Bruynbroeck beklom voor de derde keer in zijn leven de Mont Blanc. Dit jaar deed hij dat voor zijn 60ste verjaardag. Nadien stak hij met een groep medewerkers de Oxfam Wereldwinkel in een mum van tijd in een nieuw kleedje.

Stefan De Decker zet Oosteeklo op de Belgische bierkaart. Hij stond vaak in de krant of was in het regionaal nieuws. Als ingeweken Oosteeklonaar, een echt ingevoerd varken dus, promoot hij ons dorp ten volle tijdens lokale en regionale evenementen zoals de kermis, de jaarmarkt en andere feestelijkheden.

Kurt Sesselle brengt Oosteeklo sinds jaar en dag op een creatieve en ongeëvenaarde artistieke manier in beel.

Godfried Stockman (links) gidst de toerist, onder leiding van het varken Félicienne, door Oosteeklo. Binnen 500 jaar praten ze daar nog over.

Lutgarde Van De Velde was op professioneel vlak actief als leerkracht in de VBS; waar ze voornamelijk in het eerste leerjaar stond en ze dus bijna half Oosteeklo heeft leren lezen en schrijven. Op sociaal vlak is zij als 'huisbezoeker' actief binnen de parochie. Op cultureel vlak heeft zij als 'spelend' en 'schrijvend' lid een indrukwekkende staat van dienst in de toneelvereniging "MenSa". Qua instelling is ze 'een madam met een gouden karakter', altijd opgewekt, altijd correct en steeds bereid om haar beste beentje voor te zetten, en niet te vergeten: iemand die haar dorp lief heeft. Lutgarde is bezig aan haar laatste dagen hier in Oosteeklo, binnenkort verhuist ze naar Gent. Het zou dus een prachtig 'afscheidsgeschenk' zijn mocht Lutgarde Van De Velde tot 'Oosteeklonaar van het jaar 2009' worden verkozen.

Caroline Van Wynsberge (rechts) wandelde dit jaar de tweede helft van de Camino, de beroemde voetweg naar Santiago de Compostella af. Het is een heuse prestatie om zo'n tocht te voet, berg op, berg af met een zware rugzak tot een goed einde te brengen. Voorst wordt Caroline ook geprezen voor haar fijne persoonlijkheid.

Wie uiteindelijk de winnaar wordt, vernemen jullie tijdens de nieuwjaarsreceptie die op zaterdag 9 januari van 19.00 u. tot 21.00 u. plaats vindt in de parochiezaal. Dit jaar zijn het de Feestcommissie, de Gezinsbond, de Haantjesvrienden, KAV, KWB en de Vrije Vrouwenbond die instaan voor de organisatie. Houd deze datum alvast vrij voor dit lovend initiatief.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-12-03

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -