2706 inwoners
7 bezoekers online
   
 
december 2018


11

Oosteeklo Vandaag: Es 't eetn aw greed?

Toast met mozzarella, paprika en gerookte ham

Toast met mozzarella, paprika en gerookte ham

 

In afwachting van de rijkgevulde feesttafels van het eindejaar een lekker hapje, dat ook kan dienst doen als voorgerecht.

 

Toast met mozzarella, paprika en gerookte ham

Benodigdheden:

4 sneden bruin brood (1 cm dik)

4 rode paprika's

4 bolletjes mozzarella

4 sneden gerookte ham

1 teentje fijn gesneden look

1 soeplepel fijn gesneden bladpeterselie

½ soeplepel fijn gesneden oregano

peper en zout

arachideolie en olijfolie

Bereiding: 

Was de paprika's, droog ze af en borstel ze in met olie. Rooster ze gedurende ongeveer 40 min in de oven op 225° C. Leg ze in een glazen kom, dek af met folie en laat 15 min. koelen. Pel de paprika's, neem de zaadjes uit en snijd in reepjes. Meng de paprika met de look, de bladpeterselie, oregano, peper, zout en olijfolie.

Rooster het brood tot toast. Snijd de mozzarella in plakjes. Leg ze op de toast en zet ze in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Schik de afgekoelde paprika's op de warme toast en werk af met een sneetje ham.

Heb je opmerkingen of culinaire vragen? Stuur ze naar: myriam@oosteeklo.be.

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2009-12-03

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -