2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


11

Oosteeklo Vandaag: Es 't eetn aw greed?

Venkelsoep met garnalen

Venkelsoep met garnalen

Benodigdheden:

1 venkel - 2 uien - 1 aardappel - 1 appelsien

beetje boter of olijfolie - 1/3 doosje Alpro soja cuisine

1 dl room - peper en zout - 15 blaadjes basilicum

100 g garnalen - 1,5 liter kippenbouillon

Bereiding:

Haal de groene takjes van de venkel en bewaar ze. Snijd de venkel fijn, de ui in ringen en de aardappel in blokjes. Stoof de groenten en de aardappel in de boter, voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de mixer.

Was de appelsien schoon, en snijd de oranje schil er de helft af (er mag geen wit bij, dat smaakt bitter) en snijd fijn. Snijd ook de basilicum fijn. Meng de garnalen, de basilicum en de appelsienschil. Klop de room op.

Meng de Alpro soja cuisine met de soep. Breng de soep terug aan de kook en schep ze in de warme borden. Leg in het midden een hoopje garnaalmengeling en leg er een lepel room bovenop. Garneer met het venkelgroen.

Info en suggesties: myriam@oosteeklo.be.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-02-03

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -