2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Kurt Sesselle, oververdiend Oosteeklonaar 2009.

Kurt Sesselle, oververdiend Oosteeklonaar 2009.

 

Op zaterdag 9 januari werden tijdens een zeer druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie de verdienstelijke Oosteeklonaren van 2009 gehuldigd. Eric Bruynbroeck, Stefan De Decker, Kurt Sesselle, Godfried Stockman, Lutgarde Van de Velde en Caroline Van Wynsberge ontvingen allemaal een karikatuur, gemaakt door onze huistekenaar Ivan Bernaerdt, en een gedicht van Vanessa Dessein en Wim Heyde. Kurt Sesselle haalde het met 33,22 % van de 293 geldig uitgebrachte stemmen en drinkt voortaan uit een uniek 'Oosteeklonaar 2009' Tseutglas. Wij zochten Kurt op in de Ertveldesteenweg, waar hij, een maand na de bekendmaking nog met volle teugen nageniet van deze erkenning.

Foto: Ivan Bernaerdt

Kurt: "Toen ik in december vernam dat ik genomineerd was, gaf mij dat een warm gevoel van appreciatie, maar ik had dit nu nog niet verwacht. Toen ik tijdens de bekendmaking mijn naam hoorde noemen, was ik totaal verrast, maar het gaf mij wel een grote voldoening. Deze titel betekent heel veel voor mij en ze pakken mij die nooit meer af. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik van de Oosteeklonaren krijg. Ik dank ook het hele team van Oosteeklo Vandaag en de website voor de kansen die ze mij geven. Ik ben er mij van bewust dat ik deze prijs hoofdzakelijk te danken heb aan het feit dat ik veel onder de mensen kom. Ik voel me hier thuis in Oosteeklo, maar ik weet zeker dat ik zonder een fototoestel in de hand een meer teruggetrokken bestaan zou lijden."

Weerfoto.

Alles begon zeven jaar geleden, toen een foto van Kurt op het einde van het weerbericht van VRT getoond werd. Maarten Lippens ging Kurt opzoeken om kennis te maken en van het een kwam het ander. Kurt begon, vanuit zijn passie voor fotografie, foto's te nemen die in deze dorpskrant en op www.oosteeklo.be gepubliceerd werden.

Kurt: "Ik begon met foto's nemen vanuit mijn woonkamer waar ik een prachtig zicht heb op de natuur en alles wat daarin beweegt. Na een tijd trok ik meer op pad om mensen te fotograferen. Ik word nog steeds geraakt door het verhaal achter iedere mens. Ondertussen ben ik geëvolueerd naar meer abstractere beelden. Mijn hoofddoel blijft een boodschap brengen. Ik hoop dit jaar evenveel foto's te maken, maar het nog beter te doen. Ik blijf op zoek gaan naar nieuwe dingen om me gedurende het komende decennium verder te ontplooien om ook via mijn blog www.kurtsesselle.be 'evenwicht tussen beeld en reden', een verhaal bij mijn beelden te blijven brengen."

Iedereen lacht.

"Ik vind het jammer dat er de voorbije jaren veel verdween in Oosteeklo (huize Adelaïde, het gemeentehuis en straks ook de voormalige cafés Onder den Toren en 't Achterkwartier), maar anderzijds vind ik het goed dat we veel in de plaats kregen. Ik geniet van alle grote en kleine dingen, grote en kleine verhalen en ware vriendschap van mensen die ik ontmoette. Dit maakt het gevoel van 'Oosteeklonaar zijn' nog sterker. Het is plezant dat, als ik ergens kom, iedereen spontaan begint te lachen", besluit Kurt.

Kurt trakteert.

Kurt is een man van zijn woord daarom trakteert hij op vrijdag 12 februari om 20.00 u. stipt met een drankje in Café 't Evenwicht in Oosteeklo-Dorp. Iedereen is welkom.

Kurt, hartelijk dank voor je openhartige babbel en we wensen je nog veel oog voor Oosteeklo.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-02-03

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -