2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Het wordt een democratisch brouwsel.

Het wordt een democratisch brouwsel.

Brouwer Stefan De Decker van huisbrouwerij Den Tseut in Oosteeklo-Dorp is momenteel volop bezig met het maken van proefbrouwsels voor het nieuwste bier dat hij tijdens de kermis in augustus 2010 op de markt brengt. In december ontving hij maar liefst twintig ontwerpen voor het etiket van het nieuwe blonde bier van 7,5%. Afgelopen maand werd het succes compleet met meer dan vijfendertig ideeën voor de naam van het bier.

Uit alle inzendingen werden de volgende voorstellen behouden: blonde knor, Félicienne, het virksken, kîrmesbier, kîrmesblondjen, kîrmesvirkne, knorbier, knorretje, knorrig blondje, koornbloem, krebbe, nen antonius, nen botskop, nen droimeuwne, nen knor, den krewstirt, nen porcus, nen tres, ne steker, polderzeuge, 't schuifelken, Tseut forever.

Op zondag 21 maart vanaf 10.00 u. tot 18.00 u. is iedereen welkom in Huisbrouwerij Den Tseut, Oosteeklo-Dorp 40. Je kan in de nieuwe degustatieruimte de tekening voor het etiket en de naam van het bier kiezen en kennis maken met het proefbrouwsel van het nieuwe bier. Als het proefbrouwsel door de bezoekers goedgekeurd wordt, krijgen de mensen die de voorbije maanden meewerkten aan de actie, van Stefan de kans om mee te werken bij het brouwen van het bier. Alle info: tel. 09 373 56 03; e-mail: den.tseut@skynet.be.

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-02-03

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -