2710 inwoners
2 bezoekers online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

De sojaboon

De sojaboon

Een aangename winter hebben we niet gehad tenzij je van sneeuwpret houdt natuurlijk, maar velen kampten met tal van gezondheidsproblemen.

In deze koude periode helpt een gezonde en gevarieerde voeding met heel veel groenten en fruit. Wie eens zin heeft in iets anders, kan ik zeker en vast sojabonen aanraden. De sojaboon is een peulvrucht, net als linzen, bruine bonen en kikkererwten, en ze zit boordevol voedingskracht.  Elke sojaboon is volgepakt met gunstige voedingsstoffen zoals eiwitten, goede onverzadigde vetten, vitamines, mineralen en vezels.
Vooral voor vrouwen is dit zeer gunstig omdat soja een bepaald soort eiwit bevat, namelijk isoflavones. Isoflavones werken als een soort oestrogeen, het vrouwelijk hormoon. Die bootsen de natuurlijke oestrogenen na waardoor de typische ongemakken van menopauze en botontkalking sterk afgeremd worden.
Dus experimenteren met voeding kan heel leerrijk zijn en smaakvol maar vooral... verandering van spijs doet eten! Varieer, lees in kookboeken of kijk naar kookprogramma's. Het hoeft niet saai te zijn. Koken is een plezier. Ook voor mensen die een maatje minder willen. Je hoeft niet minder, maar wel anders gaan eten. Kies bewust voor de juiste voeding en eet voornamelijk heel veel vezels en vergeet niet om dagelijks een beetje te bewegen. Eens te voet naar de bakker gaan, de trap nemen in plaats van de lift, het hoeft niet veel te zijn, zolang je niet stil blijft zitten. Hopelijk geeft het eerste straaltje zon veel energie en krijgen jullie opnieuw zin om buiten te komen. Alvast een warme lente toegewenst!

Info: rebeccademuynck@hotmail.com of bel naar 0479 57 29 83.

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-03-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -