2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Oosteeklo leeft niet, maar bruist.

Oosteeklo leeft niet, maar bruist.

Als we zo even terugblikken op de voorbije maand en ook naar wat komen gaat, mogen we eens te meer fier zijn op ons dorp. Het bruist van de activiteit. Dit hebben we te danken aan tal van initiatiefnemers. We denken dan spontaan aan het carnavalweekend van half maart, de aanplant van het nieuwe bos en geboortebos, het aperitiefconcert en de openkijkdag van Vrije Basisschool De Kameleon, de paaseierenraap van de Gezinsbond, het dartstoernooi op Pasen, de aanstelling van onze nieuwe pastoor, de voorstelling van een nieuw bier, de Erfgoeddag met de theatermonoloog door Tine Ruysschaert, de openkerkenroute, de Sterrenparade, de Los Marginalosfuif en de veertiendaagse van het Rode Kruis met de huldiging van de bloedgevers en cursisten en de stickerverkoop, de Trappistentocht van vzw Scoutsgroep Houtekiet, de bloemenverkoop van KLJ, de bio-, eco- en streekproductenmarkt. We beschikken vanaf nu in Assenede over Gemeenschapscentrum De Bijenkorf waar plaats is voor culturele en andere activiteiten in een professioneel kader.

We zien ondertussen de werken aan de jeugdlokalen en de sociale appartementen goed vorderen.

Straks volgen er de hoogtepunten voor communicanten en vormelingen. En eind mei is de Ronde van België drie dagen te gast in Eeklo en het Meetjesland.

In juni kijken we al uit naar de Opentuindag in de VELT-tuin van Danny Cornelis in de Rijkestraat. Danny heeft een moes-, sier- en kruidentuin van ruim 1000 m², die zeer bloemrijk is en evenwichtig van kleuren. Je vindt er een goede afwisseling tussen open en gesloten ruimte. Er is een mooie vijver met helder water (zonder pomp) met veel kikkers en libellen. Hij heeft alle hoekjes en kantjes goed benut. In de tuin vind je kippen (soms konijnen), een kruidentuin, compost en verschillende soorten fruit. Op zondag 6 juni staat de tuin van Danny open in het kader van de Meetjeslandse fietsgordel. Je vindt er die dag ook een bioboer die aan zijn infostand een aantal producten verkoopt. Er zal ook een infostand staan over pv panelen en warmtepompen.

Gelukkig overheerst hier het positieve nieuws, wat niet kan gezegd worden in het Bisdom Brugge en in de Wetstraat 16, waar ze toch wel van een crisis mogen spreken.

Hoe win je het vertrouwen van gelovigen en burgers nog als je op zo'n manier handelt?

Zaken om toch wel eens ernstig over na te denken. Eén ding staat al vast, in juni mogen we nog maar eens naar de stembus. Ik wens iedereen veel goede moed om er nog een klare kijk op te houden, maar doe vooral één ding, geniet van het leven in ons bruisend Oosteeklo.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-05-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -