2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Mantelzorgondersteuning in de kijker

Mantelzorgondersteuning in de kijker

Het lokaal dienstencentrum in onze gemeente is een trefpunt voor informatie, advies, vorming en ontspanning. Door ontmoeting en allerlei activiteiten wil het dienstencentrum uitgroeien

tot 'een huis' waar het aangenaam vertoeven is. Ze willen een sociaal netwerk

uitbouwen en mensen kansen bieden om langer in eigen omgeving te kunnen wonen.

In dit artikel willen ze iedereen op de hoogte brengen over het reilen en zeilen binnen

het dienstencentrum.

Project mantelzorgondersteuning.

Mantelzorgers zijn mensen die dagelijks de zorg voor een van hun dierbaren op zich

nemen. Zij organiseren hun leven vaak rondom dat van degene voor wie ze zorgen. Dit kan soms erg zwaar worden als er niet voldoende ondersteuning is voor de mantelzorger. Door hem ook 'vrije tijd' te schenken kan hij zijn batterijen opnieuw opladen! Door de

zorg die ze bieden is het voor de mantelzorger vaak moeilijk om voor zichzelf iets te

plannen doordat er vaak op het laatste moment iets tussenkomt. Ook is het soms moeilijk

om de zorg uit handen te geven, dit vertrouwen moet groeien.

"Als je de stap eenmaal gezet hebt, geeft het zoveel energie", aldus een mantelzorger, "Ik besef nu pas hoezeer ik deze momenten voor mezelf gemist heb. Ik wilde dat ik het eerder had gedaan."

Vanuit het dienstencentrum willen we de mantelzorgers in Assenede ondersteunen. Als je

mantelzorger bent en je wilt deze zorgen zolang mogelijk op jou nemen, kun je voor

ondersteunde informatie terecht in het dienstencentrum De Piramide Moestuinstraat 22 te Assenede bij Bart Beeckmans tel. 09 344 36 10; e-mail: dienstencentrum@ocmwassenede.be.

Een waaier van activiteiten.

Ieder vogeltje zingt zoals ie gebekt is.

We halen op donderdag 10 juni van 14.00 u. tot 17.00 u. het beste in ons zelf naar boven en zingen enkele klassiekers zoals 'Als marktkramer ben ik geboren', 'In mijn stroatje zijn 't allemaal komeren'. We worden hierbij begeleid door Willy De Muynck op accordeon. Iedereen is meer dan welkom om te zingen of gewoon te luisteren. Wij zorgen voor de liedjesteksten zodat je uit volle borst kan meezingen. Kom vooraf even langs aan het onthaal of geef een belletje naar 09 341 72 73, zodat we voldoende zangboekjes kunnen voorzien.

WK voetbal

Volg vanaf 11 juni t/m 11 juli het WK voetbal in het dienstencentrum. Met ploegen als Duitsland, Portugal, Nederland..... is spektakel en spanning verzekerd! Kijk naar de klasse van Klose, van Persie en Ronaldo. Kom een beetje van de Zuid-Afrikaanse sfeer opsnuiven. Op volgende dagen kan je in het dienstencentrum komen kijken:

14 juni om 13.30 u.: Nederland - Denemarken

16 juni om 13.30 u.: Honduras - Chili

18 juni om 13.30 u. Duitsland - Servië

21 juni om 13.30 u. Portugal - Noord Korea

Zolang mogelijk thuis blijven wonen.

Nog te vaak horen we van oudere, kwetsbare mensen of mantelzorgers dat het niet evident is om de juiste organisatie te vinden die de gepaste hulp kan bieden. Op donderdag 17 juni van 14.00 u. tot 16.30 u. willen we wat dieper ingaan op welke organisaties er actief zijn in Assenede ter ondersteuning van thuiswonende ouderen. Waar kan ik terecht als ik warme maaltijden wil? Wie kan me helpen om kleine aanpassingen te doen in mijn woning? Wat kost

een serviceflat en waar kan ik die vinden? Waar kan ik terecht voor hulp in het huishouden? Waar kan ik cursussen volgen op mijn tempo? Kan ik ouderen helpen als vrijwilliger in Assenede? Kom luisteren en stel al jouw vragen.

Bloemschikken

Heb je groene vingers en kriebelt het van creatieve handigheid? Dan hebben wij goed nieuws. Op donderdag 1 juli van 14.00 u. tot 17.00 u. maken we een mooi bloemstuk met bloemen en zomergroen. Bij inschrijving krijg je info over het materiaal waar je zelf voor zorgt en wat we zelf tegen betaling ter beschikking hebben. Inschrijving (€ 5,00 voorschot) vóór woensdag 23 juni! (cursuscode: BABS46)

Noteer ook de volgende activiteiten alvast in je agenda: 6 juli van 10.00 u. tot 17.00 u.: opendeur in het dienstencentrum Assenede; 13 juli van 10.30 u. tot 15.30 u.: wonen voor ouderen; 19 juli vanaf 13.30 u.: themawandeling tijdens de Gentse feesten.

Ter info:

Wil je naar een activiteit of lessenreeks komen, maar heb je geen vervoer? Bel enkele dagen op voorhand naar 09 344 36 10 en wij regelen vervoer. Je betaalt daarvoor € 0,30 per kilometer. Op dinsdag en donderdag kun je blijven eten in het dorpsrestaurant van Assenede. Inschrijven kan tot daags voordien op het nummer 09 341 72 82. Prijs: € 5,00 per maaltijd, ter plaatse te betalen. Ook in de Aster in Oosteeklo (op maandag, dinsdag en vrijdag) en in Boekhoute in het Dorpshuis (op woensdag en vrijdag) kan je blijven eten in het dorpsrestaurant.

Info: Dienstencentrum De Piramide Moestuinstraat 22 te Assenede bij Martine Heene tel. 09 344 72 73 of bij Bart Beeckmans tel. 09 344 36 10; e-mail: dienstencentrum@ocmwassenede.be.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-06-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -