2710 inwoners
2 bezoekers online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Verandering van seizoenen...

Verandering van seizoenen...

Verandering van seizoenen, toch prachtig om mee te maken en van te genieten... tevens ook de tijd om die winterkledij opzij te leggen en de topjes en shortjes of korte rokjes uit te halen.

Elk jaar opnieuw ziet men in de kast kledingstukken die al jaren niet meer gedragen zijn en toch blijven ze liggen wetende dat er zoveel mensen nood hebben aan degelijke kledij. Denk dan eens na om een hulpbehoevende mens te helpen. Een alleenstaande moeder met kinderen bijvoorbeeld. Want zaken weggooien is in deze tijd toch niet aan de orde! En dat geldt ook voor voeding.

Mensen denken niet altijd na terwijl ze aan het koken zijn en gooien de meest belangrijke voedingsstoffen gewoon weg. Ook bij de bereidingswijze kan je heel wat vitamines en mineralen bewaren. Stoom of grill eens in plaats van koken of bakken. Daar heb je geen water of bakstof voor nodig en het is veel gezonder. Aardappelen of appels hoef je niet steeds te schillen want op die manier bewaar je heel wat vezels die een mens nodig heeft voor de stofwisseling. Evenwichtig koken betekent ook variatie brengen, op de hoogte zijn van wat voeding allemaal te bieden heeft. Lees in kookboeken, kijk naar kookprogramma's. Op die manier kan je weekmenu telkens weer een leuke verrassing bieden!

Heb je vragen of suggesties? Laat het weten aan rebecca@oosteeklo.be.

 

 

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-06-06

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -