2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Het is zomer, op naar het speelplein!

Het is zomer, op naar het speelplein!

De zomervakantie is begonnen. De klaslokalen blijven twee maanden leeg. Een doodse boel op school denk je dan, maar dat is buiten de gemeentelijke speelpleinwerking gerekend. In elke deelgemeente wordt een school ingepalmd door ridders en prinsessen, sporters die naar de Olympische Spelen trekken, stripfiguren .... Voor stilte is er geen plaats, wel voor een vrolijke bende kinderen die samen met haar gekke monitoren de zomer van hun leven beleven!

Op weekdagen van 5 juli tot 20 augustus kunnen kinderen van 5 tot en met 12 jaar van 13.30 u. tot 17.30 u. terecht in Vrije Basisschool De Kameleon, Ertveldesteenweg 22. Op 20 juli is er een daguitstap naar zee! Op woensdag 21 juli is het speelplein gesloten. Je schrijft ter plaatse in en je betaalt € 2,50 per namiddag. Vanaf een derde kind uit hetzelfde gezin betaal je de helft van de prijs. De daguitstap kost € 5,00.


Foto: gemeentebestuur Assenede.

Gemeente slaat handen in elkaar met vzw Oranje.

De gemeentelijke speelpleinwerking staat voor een historische zomer. Voor het eerst slaat ze de handen in elkaar met externe partner vzw Oranje. Het aanbod van Oranje is gericht op kinderen en tieners met en zonder beperkingen. In het vrijetijdsaanbod voor jongeren en jongvolwassenen staat 'elkaar ontmoeten' en 'samen leuke dingen beleven' centraal. Elke namiddag zijn er speciale activiteiten voor tieners. Al deze activiteiten worden begeleid door goed opgeleide vrijwilligers. Op weekdagen van 5 juli tot en met 6 augustus (behalve op 21 juli) kunnen kinderen van 4 tot en met 15 jaar van 8.00 u. tot 17.00 u. terecht in Vrije Basisschool Het Ooievaarsnest, Leegstraat 17b. Van 2 tot en met 13 augustus zet ook de gemeentelijke speelpleinwerking van Boekhoute, Boekhoutedorp 3 de deuren open om kinderen met een beperking een fijne tijd te bezorgen. Kinderen met een beperking dienen wel op voorhand in te schrijven. De kostprijs bedraagt: € 5,00 (volledige dag) of € 2,50 (halve dag). Vanaf een derde kind uit hetzelfde gezin betaal je de helft van de prijs.

Sluit de zomer af met Ribbedebie!

Op donderdag 26 augustus wordt de zomervakantie afgesloten met 'Ribbedebie'; dat is een organisatie van IBO en speepleinwerking in de Kapelledreef 2 in Assenede (terreinen IBO). Er wordt gratis busververvoer voorzien vanuit elke deelgemeente en iedereen krijgt een hapje en een drankje. Inschrijven kan ter plaatse.

Speelpleinwerking zoekt monitoren.

De jeugddienst is nog op zoek naar een aantal monitoren animatoren. Wie minstens 16-jaar, creatief en energiek is en graag met kinderen werkt, is de geschikte kandidaat. Zij moeten zich wel minimum twee weken vrij kunnen maken. Monitoren zonder attest krijgen € 10 per namiddag. Monitoren met een basisattest animator in het jeugdwerk krijgen € 12,50.

Het gemeentebestuur wil jongeren stimuleren om een kadervormingscursus te volgen. Alleen op die manier is er zekerheid over de kwaliteit van het jeugdwerk in de gemeente. Daarom wordt een groot deel het inschrijvingsgeld van de cursus terugbetaald. Een cursus volgen is een hele toffe ervaring. Geen saaie theorie, maar wel spel en plezier zorgen dat je de kneepjes van het vak beet krijgt. Er bestaan heel wat organisaties die zo'n cursus inrichten. De jeugddienst helpt je graag aan de juiste adressen.

Info:

Jeugddienst Assenede, Kasteelstraat 3, 9960 Assenede. 09 341 90 80 of jeugd@assenede.be Oranje vzw: Thijs Verhaeghe, Zuidmoerstraat 129a, 9900 Eeklo. 09 327 05 75 of thijs.verhaeghe@oranje.be.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-07-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -