2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


11

Oosteeklo Vandaag: Es 't eetn aw greed?

Courgettes gevuld met tonijn

Courgettes gevuld met tonijn

Benodigdheden:

4 courgettes 150 g per stuk
250 g tonijn uit blik
1 teentje fijngesneden knoflook
50 g gemalen kaas
1 eetlepel gehakte peterselie
scheutje room
1 ei
peper, zout en muskaatnoot
klontje boter
2 eetlepels paneermeel
scheutje water

Bereiding:

Was de courgettes, verwijder de twee uiteinden en halveer de ongeschilde vruchten in de lengte. Haal er met een lepel het vruchtvlees uit. Hak de helft en bewaar het.

Plet de tonijn en voeg hem bij het courgettevlees, de look, de kaas,de peterselie en het ei. Meng alles goed en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Vul er de courgettes mee op. Beboter de ovenschotel en plaats er de courgettes in. Overgiet de courgettes met de room en bestrooi met het paneermeel. Leg er hier en daar een nootje boter op. Giet een scheutje water in de ovenschotel en bak ze 45 min. op 190°C. Dit kan ook koud gegeten worden. Lekker met gekookte rijst of een koude pastasalade. Smakelijk!

Heb je vragen of suggesties? Stuur ze naar myriam@oosteeklo.be of bezorg ze aan Drukkerij Stoop.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-07-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -