2710 inwoners
5 bezoekers online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Zoek het niet altijd zover en kijk eens in eigen tuin!

Zoek het niet altijd zover en kijk eens in eigen tuin!

Kweepeer, vergeten vrucht en medicijn.

Het is niet steeds nodig om fruit en groenten te gaan kopen in de winkel, kijk eens goed rond in eigen tuin! Frambozen, stekelbezen, pruimen, appeltjes maar ook peren en zeker kweeperen. Vorig jaar maakte ik kweeperengelei en je kan niet geloven hoe die in de smaak viel! Niet alleen lekker maar ook gezond! Zeker aan te raden aan ouderen en kleintjes met gevoelige darmen. De kweepeer, een waardevolle vrucht dus ik zou zeggen... ga op zoek en pluk!!! Een toffe zomeractiviteit met de kinderen.

benodigdheden:

500 g kweeperen

150 g suiker

15 g vanillesuiker

sap van 2 citroenen

2 appelen

bereiding:
Gebruik een ruime kookpan. Reinig en was het fruit.
Snijd het fruit en ontpit het.
Breng het fruit aan de kook.
Pers het uit en zeef het sap. Breng het sap met het suiker aan de kook.
Laat koken tot de gewenste dikte.

Wees niet spaarzaam met je gezondheid!
Hoeveel betaal je voor een kop koffie met een taartje? Hoeveel kost uiteindelijk een doktersbezoek nadat je naar de mutualiteit bent geweest? Hoeveel kost een zwembeurt? Het zal uiteindelijk op hetzelfde of zelfs minder neerkomen! Een wandeling, een fietstocht, een partijtje voetbal is gratis! Inderdaad, genieten is belangrijk in het leven maar vergeet niet om je regelmatig te laten controleren bij de arts, en om werk te maken van gezond eten en bewegen. Daar kan je geen prijskaartje op kleven. Het is een kwestie van een klik in het hoofd en je levensstijl veranderen. Wie eenmaal goed op de voeding let, het belang beseft van minder vetten en suikers en start met beweging, is op goede weg!

Vragen en suggesties? Een adres: rebecca@oosteeklo.be.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-07-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -