2706 inwoners
3 bezoekers online
   
 
december 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Jong BMX-talent.

Jong BMX-talent.

Quinten en Yenten Meiresonne zijn actief in het BMX, beter gekend als fietscross.

In de maand mei stonden maar drie wedstrijden op het programma.

Twee wedstrijden in het in het kampioenschap voor de Top Competitie. Dit zijn wedstrijden op nationaal niveau met deelnemers die uit alle hoeken van het land komen.

Een wedstrijd werd gereden in kader van de Flanders Cup, enkel maar voor Vlaamse piloten.

De eerste Top Competitiewedstrijd vond plaats op het Sven Nys BMX Circuit in Keerbergen.

Yenten behaalde in zijn drie kwalificatiereeksen telkens een mooie 4e plaats, waardoor hij zich kon kwalificeren voor de kwartfinales. Daarin behaalde hij een zevende plaats en een 20ste plaats in het eindklassement op 51 deelnemers.

Quinten behaalde in zijn drie kwalificatiereeksen een vijfde, een vierde en uiteindelijk een derde plaats. In de kwartfinale werd hij achtste, waardoor hij in het dagklassement op een 24ste plaats eindigde van de 49 deelnemers.

De tweede wedstrijd van de maand was voor de Flanders Cup op het thuiscircuit aan de Gentse Blaarmeersen. De twee durvers deden hun best, maar konden zich die dag niet plaatsen voor de kwartfinales.

De derde wedstrijd van de maand was opnieuw een Top Competitiewedstrijd, deze keer op het Joël Smets BMX Circuit in Dessel.

Doordat Yenten enkele dagen voor de wedstrijd nog met een maagontsteking kampte, was het bang afwachten voor zijn resultaten. Hij deed heel goed zijn best, maar kon niet doorstoten naar de kwartfinales.

Quinten voelt zich steeds beter en beter op zijn BMX-fiets. Hij werd drie keer derde en mocht zo de kwartfinale rijden. Daarin werd hij zevende.  

In juni waren en weinig wedstrijden, maar werd er keihard getraind voor het Kampioenschap van België dat op 4 juli plaats vindt op het Circuit te Zolder. 

Op woensdag 12 mei deden de leerlingen van het derde leerjaar van Vrije Basisschool De Kameleon mee aan wedstrijden wielrennen van de Stichting Vlaams Schoolsport in en rond het Wielercentrum Eddy Merckx aan de Genste Blaarmeersen. De namiddag bestond uit een initiatie baanwielrennen, een initiatie BMX en een wedstrijd op de weg. Yenten Meiresonne werd tweede en Lotte Dhaeze derde tijdens de wegwedstrijd.

Alle info over BMX vind je op www.bmxgent.be.

Ju Jitsu.


Foto's: familie Bral

4 Oosteeklose kinderen hebben bij Ju-Jitsuclub Eeklo Keishin examen gedaan en mogen een streepje bij zetten op hun gordel of zelfs een nieuwe gordel aanknopen.

Thibeau De Meester en Noah Bral mogen één streepje bijzetten op hun witte gordel.

Tim Van Belleghem mag een tweede streepje bijzetten op zijn witte gordel en Eli Bral mag voortaan een oranje gordel aanknopen.

Ju-jitsu is een gedisciplineerde verdedigingskunst. Het is de verzamelnaam van de oude ongewapende Japanse krijgskunsten die werden beoefend door de beruchte Japanse Samurai.

De trainingen bij Ju-jitsuclub Eeklo Keishin vinden plaats in de judozaal van de Eeklose sporthal. Info: www.ju-jitsu-eeklo.be.

Atletiek.

Stefan De Bock liep de 20 km van Brussel in 1 u. 47'. Dit is een fikse verbetering van zijn vorige besttijd (2 u.02').

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-07-01

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -