2710 inwoners
5 bezoekers online
   
 
november 2018


12

Oosteeklo Vandaag: Rebecca (w)eet het

Rebecca (w)eet het: Een eitje met een ziel

Rebecca (w)eet het: Een eitje met een ziel

Onlangs kreeg ik van een koppel vrienden een doos verse eieren mee naar huis. Heerlijk vind ik dat... een eitje als ontbijt, om mee te bakken of een groentetaart mee te maken bijvoorbeeld. Wat is er trouwens leuker tijdens de zomer dan verwend te worden door je buren met een lekkere krop sla of andere zelfgekweekte groenten, eieren van de kippen of andere gezonde voedingsmiddelen?
Deze zomer hadden we een weekend gepland met een groep goede vrienden. We gingen samen op kampbezoek. We reserveerden een tafel in wat een tof restaurant leek waar je goed kon eten in een sfeervol kader. Het menu viel enorm tegen en we waren teleurgesteld maar maakten het nog heel gezellig door op de markt te genieten van een lekker biertje of een cocktail.
Toen ik de doos eieren in handen kreeg en ik vertelde dat die me heel wat beter zouden smaken dan dat menu en ik er iets heerlijks mee zou maken kreeg ik te horen dat dit 'eieren met een ziel' zouden zijn omdat ik ze met liefde zou bereiden.
Lekker eten hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Je kan met de meest eenvoudige middelen een heel presentabele schotel klaarmaken en het met hart en ziel bereiden.
Eieren zijn trouwens heel gezond. Een gemiddeld ei bevat maar 90 calorieën en bevatten antioxidanten die ouderdomsgebonden oogziekten tegengaan.
Wat ook belangrijk is... ze maken je niet dik dus je kan gerust twee tot drie eieren per week in je weekmenu plannen. Wissel groenten, fruit, kruiden, eieren... uit met de buren en maak het gezellig tijdens deze warme dagen!

Veel plezier, Rebecca.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-08-13

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -