2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Griet feestte voor de wetenschap.

Griet feestte voor de wetenschap.

Griet Bommelé (25) afkomstig uit de Molenhoek, maar nu reeds een jaar woonachtig in Gent, mocht zich tijdens Gentse Feesten tien dagen uitleven in functie van 'de Grote Gentse Feesten Test'. Pleinorganisator Batakamp wou op die manier testen wat de Gentse Feesten met een mens doen. Wij waren vooral benieuwd hoe het met haar was na tien dagen feesten en heel veel media-aandacht.

Griet: "Het initiatief voor deze eigenaardige test ging uit van de vzw CirQ. Tijdens de Gentse feesten organiseerde CirQ op hun pleinfeest Batakamp de Grote Gentse Feesten Test. Ik schreef mij één maand voor de feesten in; ik werd gekozen uit vijfendertig kandidaten. Mijn opdracht was vrij simpel. Ik moest negen dagen op Batakamp verblijven. Ik overnachtte er in een caravan en ik moest me - volledig op kosten van Batakamp - in het feestgevoel storten. Ik kreeg een gps mee, waardoor de organisatie mij overal en altijd kon volgen en dokter Kristof Claeys onderzocht me elke dag. Daarbij woog het showelement wel zwaarder door dan de zogenaamde wetenschappelijke test. Hij controleerde wel dagelijks mijn hartslag en bloeddruk. De dokter nam ook een aantal bloedtesten af om vooral de leverwaarden te controleren."


Foto: Annelies Van Hove

Griet kan wel tegen een stootje. Ze werkt als psychiatrisch verpleegkundige vooral 's nachts en ze is in haar vrije tijd ook een echt fuifbeest. De Gentse Feesten staan trouwens ieder jaar op haar programma.

BV-allures

Griet genoot met volle teugen van deze aandacht en ze verveelde zich geen minuut.

Griet: "Ik vreesde vooraf dat ik me na drie dagen zou vervelen, maar het is super meegevallen. Ik kon zelfs mijn gepland programma niet volledig afwerken, want elke dag was er wel een interview voor de krant, de radio of de tv. Waar ik ook kwam, werd ik spontaan getrakteerd en verwachtten de mensen dat ik een praatje sloeg. Het was gewoon super om overal een vipbehandeling te krijgen."

Griet mocht bij Sint-Jacobs een groep aankondigen op het groot podium, de vlaspoppenworp doen op de Vlasmarkt, ze kreeg een rondleiding in de Handelsbeurs en op Boomtown... Het topmoment was wel de ontmoeting met haar grote idool Daan, nadat ze van op de eerste rijen van het optreden had genoten.

Vermoeiend

Griet werd in de watten gelegd door de organisatoren van Batakamp. Ze had een knusse maar vrij krappe caravan, een buitendouche en zelfs een eigen tuintje waar ze gasten mocht ontvangen.

Griet: "Enkel in mijn douche en op het toilet was ik alleen en kon ik even tot rust komen. Ik sliep niet zo veel, want reeds van in de voormiddag was er al volk op het plein en dan zorgden de mannen van Batakamp al voor de ambiance, zodat er van slapen niet zo veel in huis kwam. Ik was elke dag tot acht uur 's avonds op Batakamp en na de medische test trok ik dan de feestenzone in."

"Ook voor de thuisblijvers was het leuk, want via de website van de organisatoren kon ik  Griet volgen via gps", vult een fiere mama Caroline aan. "Zo kon ik bijvoorbeeld zien wanneer ze in haar caravan was en rust nam."

Griet kijkt heel tevreden terug op deze onderneming en ze zou het onmiddellijk opnieuw doen.

Na een aantal dagen relatieve rust en het inhalen van het slaaptekort dook Griet opnieuw het nachtleven in, maar dan wel als verpleegster in het ziekenhuis.

Wie alles heeft gemist, kan het relaas van Griet in dichtvorm lezen op www.grotegentsefeestentest.be.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-08-13

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -