2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Wat is er van de sport augustus 2010

Wat is er van de sport augustus 2010

Bert Wauters is een IronMan

Zondag 25 juli nam Bert Wauters (in september 34 jaar) uit de Koning Albertstraat voor de eerste maal deel aan een Ironman triatlonwedstrijd. Hij haalde de finish na 11 u. 30 min. Een hele prestatie en reden genoeg voor een babbel.

Een Ironmanwedstrijd is een triatlonwedstrijd die als selectiewedstrijd dient voor de Ironman in Hawaï. Een triatlonwedstrijd bestaat uit 3,800 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,200 km lopen. Bert droomde er al een paar jaar van om aan de wedstrijd in het Zwitserse Zurich deel te nemen.

Bert: "Toen ik twee jaar geleden als fotograaf de wedstrijd in Zurich volgde, was ik verkocht. Ik wou in Zurich aan de start komen."

Grote uitdagingen.

Toen hij vier jaar geleden de marathon van New York, de woonplaats van zijn goede vriend Gino Dossche, tot een goed einde bracht, droomde Bert ervan om ooit een volledige triatlon te doen. Drie jaar geleden begon Bert aan triatlon te doen. Hij bracht de kwarttriatlon van Brugge en Eeklo, de halve triatlon van Antwerpen en Kruiningen (Nederland), de driekwart van Stein (Nederland) en de olympische afstand van Leuven al tot een goed einde.

Bert liep ook al ieder jaar een marathon: New York, Firenze, Ieper, Deinze (Leiemarathon), Gent (met de marathonman). Als voorbereiding liep hij al heel wat halve marathons. Hij reed ook al vijf maal de volledige Paris-Roubaix voor wielertoeristen."

SMO-triatlonteam.

Bert maakt sinds dit jaar deel uit van het succesvolle SMO triatlonteam met toppers als Michael De Wilde en Peter Croes. Om zijn doel te bereiken trainde Bert, onder begeleiding van trainer Tim De Vilder, een jaar lang, zes dagen op zeven tot twintig uur per week.

Dit is een hele opgave voor een amateursporter, want in het dagelijks leven is hij verzekeringsmakelaar in het Zakenkantoor Wauters-Ingels.

De wedstrijd in Zurich was een heel sportieve wedstrijd. Er waren 2677 deelnemers uit 54 verschillende landen. Bert zwom de 3,800 km in 1 u. 20 min. en kwam als 1468ste uit het water.

Bert: "Ik kwam heel relaxed uit het water en kende nooit problemen in het onderdeel dat mij het minst goed ligt. Ik nam rustig de tijd om me goed af te drogen, volledig om te kleden voor het fietsen en te eten en te drinken."

Vervolgens reed Bert de 180 km in 5 u. 56 min. 51 sec.

Bert: "Het fietstraject bestond uit twee ronden van 90 kilometer waarvan 40 km vlak en 50 km op en neer met een nijdige klim erin. Ik hield tijdens het fietsen, waar de wind behoorlijk kwam opzetten, mijn hartslag goed onder controle en ging nooit in het rood. Dit is heel belangrijk als je nadien nog een volledige marathon moet lopen. Ik stopte wel een aantal keer om te plassen, gevolg van te gulzig zwemmen (lacht)."

Bert die een goede fietser is, kon heel wat atleten inhalen en schoof na het fietsen op naar plaats 1343.

Tot slot liep hij de 42,200 km in 4 u. 02 min. 37 sec.

Bert: "Ook tijdens de marathon had ik een heel goed gevoel. Ik kende geen zwak moment. Ik nam voldoende tijd om te eten en te drinken in de bevoorradingszones. Het deed enorm veel deugd om zoveel atleten in te halen."

Florian


Bert finishte uiteindelijk na 11 en een half uur als 1032ste van alle gestarte atleten.

Hij werd verrast door zijn vrouw Emilia. Die had hun 11 maanden oude zoontje Florian een T-shirt aangetrokken met daarop 'My daddy is an Ironman'.

Bert: "Ik was van plan om met Florian over de meet te komen, maar die T-shirt was voor mij een complete verrassing. Het was dan ook een emotioneel moment. Een afsluiter van een heel jaar intens naar deze wedstrijd toeleven."

Dit bevestigt ook zijn vrouw Emilia, die er rotsvast van overtuigd was dat haar IronMan het zou halen.

Een sporter moet heel veel doen om zo'n prestatie te leveren, maar hij moet er nog veel meer voor laten. Na de wedstrijd in Zurich bouwde Bert dan ook een complete sportieve rustperiode van veertien dagen in. Dit is nodig om zowel op fysiek en mentaal vlak te kunnen herstellen. Toch eindigt het hier niet. Bert is van plan om op 5 september de halve marathon van Evergem te lopen en op 26 september volgt nog de marathon van Gent. Bert droomt er van om ooit de Dodentocht van Bornem (100 km) te wandelen, maar ook eens te lopen.

We wensen Bert, Emilia en Florian alvast een deugddoende kermis.

Vissen in Noorwegen.

Op woensdag 26 mei vertrokken Eddy Danel uit Ertvelde (opa van het visteam), Thierry Allonsius (uit Boekhoute), Fabian Bernard (oud-Oosteeklonaar woont nu in Sint- Margriete ), Ruben Van Overmeeren (uit Zaamslag), Stanny van Overmeeren (organisator) en nieuwkomer in het gezelschap Tony Van Moorhem naar Soroya (eiland ten noorden van Noorwegen).

Stanny van Overmeeren (links) en Tony Van Moorhem, Oosteeklose vissers in Noorwegen.

Foto: Tony Van Moorhem

Na een autorit van ongeveer 3400 km en 37 uur en twee maal de boot te nemen, kwamen ze eindelijk aan op het eiland Soroya. Ze werden verwelkomd met een ontbijt door de organisatie en de Belgische visgids Marc Van Roie, die nog connecties bleek te hebben in Oosteeklo. Na het ontbijt werden de hengels zo snel mogelijk uitgepakt en werd de boot gestart om te gaan vissen. Stanny had deze vistrip goed voorbereid. Hij kocht kaarten van de vislocaties, maakte de waypoints en zette de coördinaten op kaart. Na nader overleg met Marc bleken ze goed bezig te zijn. De eerste drift was al raak; ze vingen kabeljauwen van 10 tot 15 kg, met uitschieters van 16 à 17 kg, tot Eddy 'opa' Danel er eentje van 22 kg aan de haak had. De volgende dagen maakten ze van alles mee. Van tropische warmte tot sneeuwstorm.

Na uren wachten op een visje, tot 200 à 300 kg beren trekken per dag, van het ene uiterste tot het andere uiterste. Dit was op en top Noorwegen. Na het vissen aten ze samen met hun visgids en zijn vrouw'Vlaamse kost'. De echtgenotes van het visploegje hadden alle eten vooraf klaargemaakt en ingevroren, zodat de heren geen werk hadden aan het eten, ze moesten alleen maar vissen. Al bij al was het opnieuw een prachtige visreis naar Soroya en ze hopen dit volgend jaar over te doen en hun record te verbeteren.

Berechtingstocht


Foto: Remi Van de Veire

Op dinsdag 20 juli rond zes uur in de morgen vertrokken tien dappere wandelaars voor de eerste 'berechtingstocht' een tocht van 60 km, die als voorbereiding moest dienen voor de Dodentocht in Bornem (100 km) die op vrijdag 13 augustus plaats vindt.

Initiatiefnemer Remi Van de Veire, Frank Bekaert, Bart Duytschaevers (Evergem), Jeroen Van Haute en Vicky Van Wijnsberge (Waarschoot), Filip Coppens (Lembeke), Andy en Danny 'Tsjille' De Paepe (Watervliet), Karel De Sy (Ertvelde) en William Overmeire (Eeklo)

startten vol goede moed op het dorpsplein om deze tocht 'te overleven'. Rita Roegiers kwam de groep moreel versterken en wandelde de laatste twintig kilometer mee. Na goed twaalf uren stappen en de nodige stops onderweg kwam de groep aan. Drie van de tien wandelaars werden 'berecht' en haalden dus het einde niet. Vicky Van Wijnsberge moest na 25 km opgeven. Na 42 km riep de plicht voor Frank Bekaert en Filip Coppens liet de twee ererondes rond 'de Vila Tuut' voor wat ze waren. Als aandenken aan deze tocht kregen de volhouders een kaars.

Ju Jitsu

(Thibeau en Noah)
Foto's: familie Bral

4 Oosteeklose kinderen hebben bij Ju-Jitsuclub Eeklo Keishin examen gedaan en mogen een streepje bij zetten op hun gordel of zelfs een nieuwe gordel aanknopen. Thibeau De Meester en Noah Bral mogen één streepje bijzetten op hun witte gordel. FOTO  (Tim en Eli) Tim Van Belleghem mag een tweede streepje bijzetten op zijn witte gordel en Eli Bral mag voortaan een oranje gordel aanknopen. Ju-jitsu is een gedisciplineerde verdedigingskunst. Het is de verzamelnaam van de oude ongewapende Japanse krijgskunsten die werden beoefend door de beruchte Japanse Samurai. De trainingen bij Ju-jitsuclub Eeklo Keishin vinden plaats in de judozaal van de Eeklose sporthal. Info: www.ju-jitsu-eeklo.be.

Atletiek

Stefan De Bock liep de 20 km van Brussel in 1 u. 47'. Dit is een fikse verbetering van zijn vorige besttijd (2 u.02'). Jurgen Haegmam uit de Abdijstraat is sterk bezig in de wegwedstrijden. Hij won de voorbije weken in Watervliet, Assenede en in Zelzate.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-08-13

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -