2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Rozelien neemt afscheid in schoonheid

Rozelien neemt afscheid in schoonheid


Foto: familie Kerckaert

Rozelien Kerckaert nam het laatste weekend van juli als eerstejaars senior deel aan de Belgische Zwemkampioenschappen te Antwerpen. Ze behaalde er zeer mooie resultaten. Op de 200 m schoolslag behaalde ze zilver met een persoonlijke besttijd van 2 min.58 sec.11 h.
Op de 50 m vrije slag behaalde ze brons met een tijd van 28 sec.72 h.
Op de 50 m schoolslag verbaasde ze iedereen met zilver in een super goede persoonlijke besttijd van 36 sec. rond. Het goud was daar voor Clara-Lou Dejaegher met een tijd van 35 sec.96 h. Rozelien kwam dus maar vier honderdsten van een seconde tekort om het goud te behalen! Ondanks deze schitterende resultaten zegt Rozelien het zwemmen vaarwel omdat het vele trainen (dagelijks 2 uur) niet meer te combineren is met haar hogere studies. Zonder sporten kan Rozelien echter niet leven en daarom gaat ze nu voetballen bij de damesploeg van Lembeke. Een serieuze carrièrewissel dus. Proficiat Rozelien en veel succes.

BMX talent

Quinten Meiresonne uit de Ertveldesteenweg behaalde eind juli mooie resultaten tijdens een BMX wedstrijd in Habay-La-Neuve.

Hij kon zich tijdens de drie kwalificatiereeksen plaatsen voor de B-finale waar hij met de eerste plaats naar huis reed.

Begin augustus haalde Quinten op het clubcircuit van BMX Gent aan de Blaarmeersen voor de eerste keer de A-finale waar hij dan als 4de over de finish reed!


Foto: familie Meiresonne

Quinten ging nadien op voetbalstage in Maldegem. Het hoogtepunt werd het bezoek aan Wembley en Arsenal in Engeland met als verrassing een ontmoeting met Arsenal speler en Rode Duivel Thomas Vermaelen.

Dodentocht

Tommy De Backer (Rode Kruisstraat), Kurt Mechelinck (Cisterciëzerinnestraat) en Nico Vandriessche (Ledestraat), Erik De Cock (Tervenen) en  Danny 'Tsille' De Paepe (Watervliet) slaagden er opnieuw in om de 100 km lange Dodentocht van Bornem uit te wandelen.

Fietsen

Op zaterdag 11 september organiseert wielerclub TC Eikelvrienden de zes uren van Oosteeklo. Er wordt in groep gefietst aan een matig tempo van 9.00 u. tot 12.00 u. en van 13.00 u. tot 16.00 u. Het volgende traject wordt dertien keer afgelegd: Koning Albertstraat (cafe De Pluim), Rijkestraat, Ledestraat, Weststraat, Westakkerstraat, Rijkestraat, Stroomstraat kruisen richting bedieningsweg N49, Oosthoek kruisen en verder langs bedieningsweg N49; Nieuwburgstraat, Vlasgaardstraat, Ertveldesteenweg, Koning Albertstraat. Inschrijven (€ 2,50: broodje en consumpties inbegrepen) vanaf 8.30 u. in café de Pluim. Iedereen welkom.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-09-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -