2741 inwoners
4 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Den krulsteirt voor een goed doel

Den krulsteirt voor een goed doel

Op zaterdag 14 augustus werd het kermisbier 'Den krulsteirt' officieel geklonken en gedronken. In aanwezigheid van Stefan De Decker (brouwer), de KWB-ers (hulpbrouwers), Mira Bonamie die de tekening voor het etiket maakte, Jenny De Spiegelaere (meter) en Eddy De Muynck (peter) kondigde belleman Jan De Smet het heugelijke feit al rijmend en met luide stem aan:

't is feest hier in Oosteeklo,

want hier ons eigen bier maken,

met verschillende smaken

zal wellicht ieders hart wel raken

tripel, bruin of blond

vandaag zetten we 'nen krulstaart' aan onze mond

gij molenwiekend, winkelende, krinkelende krulstaartbier

van u wil ik zingen, van u wil ik springen,

met de peter en de meter

drinken wij straks nog nen meter

En laat het feest nu maar beginnen

zodat we de krulstaart kunnen beminnen.

 

Foto: Kurt Sesselle

Het blondje van 7,5° dat de voorbije maanden gemaakt werd op basis van de voorstellen van de Oosteeklose bevolking, kon je enkel maar tijdens de kermis drinken in Huisbrouwerij Den Tseut, Taverne Joie de vivre en Café 't Evenwicht. Stefan en Ria van Huisbrouwerij Den Tseut willen per 'krulsteirt' die gedronken werd, €0,30 schenken aan een project waar de bevolking van Oosteeklo deugd aan heeft. Drukker Ronnie Stoop deed al meteen een duit in het zakje door het etiket gratis te drukken.

Heb je idee waaraan het geld nuttig kan besteed worden? Deponeer een briefje met je naam, adres, telefoonnummer en een korte omschrijving van het project in de bus van Huisbrouwerij Den Tseut, Oosteeklo-Dorp 40 of stuur een e-mail naar den.tseut@skynet.be.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-09-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -