2741 inwoners
2 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Drie dagen feest

Drie dagen feest

De jaarmarkt, op de vierde maandag na de kermis, wordt een driedaagse.

Op zaterdag 11 september organiseert de feestcommissie al een grote rommelmarkt; afspraak van 8.00 tot 16.00 uur in Oosteeklo-Dorp. Op maandag 13 september is er dan de traditionele markt met marktkramen. Ter hoogte van de staande wip is er de paardenprijskamp voor trek- en rijpaarden, voor haflingers en pony's en de melkveeprijskamp. Om 10.30 uur huldigt het feestcomité verdienstelijke Oosteeklonaren en nadien zijn er optredens van Vlaamse artiesten en een optreden voor de kinderen.

Zaterdag is sportdag

Visclub 'De Goudkarper' organiseert de dertiende editie van het Kampioenschap van het Meetjesland. Je kan tussen 9.00 en 11.00 uur inschrijven in Taverne Den Eikel. De wedstrijd start om 12.30 u. aan de Blokkreek en de Hollandersgatkreek in Sint-Laureins. De prijsuitreiking gebeurt om 19.00 u. in de feesttent achter Taverne Den Eikel.

In Oosteeklo-Dorp kan je vanaf 14.30 u. deelnemen aan de schieting op de staande wippen van Schuttersmaatschappij KMH 'De Eendracht'. Er is 60 euro aan prijzen te winnen.

Wielertoeristenclub De Eikelvrienden draaien vanaf 9.00 u. zes uur lang, met een middagpauze, rondjes rond Oosteeklo. Zowel op zondag als op maandag kan je vanaf 13.00 uur in de parochiezaal kijken en meedansen met de OKRA-dansers.

Van schaap tot trui

De demonstratie van 'schaap tot trui' is zeker een bezoek waard. Herder Marc De Causmaecker scheert 's morgens een schaap. De wol wordt ter plaatse tot draden gesponnen om er in de loop van de voormiddag een trui mee te breien. Die trui wordt rond de middag verkocht ten voordele van de carnavalstoet.

In de parochiezaal is er een minitentoonstelling van de Creaclub van OKRA; en ook daar kan je iets eten en drinken.

Bij de stand van de politie laat je gratis je fiets graveren. Je hebt je identiteits- of siskaart nodig.

De Orde van de Smoutpot stelt de windas tentoon die tot voor kort nog in de voormalige slagerij van 't Achterkwartier hing.

Eten en drinken

Een jaarmarkt kan uiteraard niet zonder de nodige spijs en drank. Op zaterdag van 10.00 u tot 16.00 u. organiseren de thuis- en rusthuisbezoekers een wafelbak in de parochiezaal ten voordele van de 80+ werking. Op maandag kan je naar het dreupelkot van Scoutsgroep Houtekiet, het terras van Oxfam Wereldwinkel met (h)eerlijke drankjes, naar de tent van Visclub De Goudkarper, bij de brouwerij of naar de horecazaken. In de tent van de visclub kan je à volonté varken aan 't spit eten. KWB kookt opnieuw kneudels die je van 9.30 u. tot 14.00 u. met een eigen pot kan afhalen tussen AXA bank en 't Evenwicht. De Orde van de Smoutpot zorgt voor vers smout in een nieuwe en grotere smoutpot, kaantjesworst en terterbroodjes. Andere mogelijkheden zijn 'het dorpsrestaurant' in De Aster of warme beenhesp in Joie de vivre.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-09-07

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -