2706 inwoners
2 bezoekers online
   
 
december 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Tereeckensche voetpad opnieuw toegankelijk.

Tereeckensche voetpad opnieuw toegankelijk.

'De Dag van de Trage Weg', op zaterdag 23 en zondag 24 oktober, is een actieweekend waarbij burgers, verenigingen en besturen samenwerken om verwaarloosde en verdwenen trage wegen weer toegankelijk te maken zodat ze weer kunnen gebruikt worden door wandelaars en fietsers. De gemeente Assenede ging in 2008 in op de vraag van Regionaal Landschap Meetjesland om als pilootgemeente te fungeren bij het inventariseren van alle nog bestaande of verdwenen trage wegen. Het Bewonersplatform werkte de voorbije twee jaar intensief mee aan het project om de trage wegen in ons dorp in kaart te brengen met de bedoeling een aantal ervan opnieuw open te stellen. Aan de hand van oude en actuele topografische kaarten en de atlas der Buurtwegen gingen Danny Cornelis, Gratiaan Pauwels, Guido Van der Eecken, Etienne van der Veeken en Michiel Van Hecke van het Bewonersplatform in de zomer van 2008 aan de slag. Ze zochten alle trage wegen op, ze stapten ze af en inventariseerden de toestand en de knelpunten. Het behoud van Trage Wegen kadert in een totaalplan van onze gemeente. Dankzij de goede samenwerking tussen het gemeentebestuur het Regionaal Landschap Meetjesland en het Bewonersplatform kan op zondag 24 oktober Trage Weg 22, het Tereeckensche voetpad, officieel geopend worden voor wandelaars. Deze weg verbindt de Vlasgaardstraat met Tereeken. Het gemeentebestuur herstelde jaren geleden al heel wat kerkwegels na een samenwerking met het Heemkundig Genootschap De Twee Ambachten. Met deze opening is een nieuw speerpunt van het Bewonersplatform bereikt.

 

Help mee het Tereeckensche voetpad opnieuw toegankelijk te maken.

Belangrijk is de actie op het terrein. Op 'de Dag van de Trage Weg' maken we samen het verschil. Op zaterdag 23 oktober gaan de Minawerkers van de vzw Pro Natura met de steun van het gemeentebestuur, Provincie Oost-Vlaanderen, vzw Trage Wegen, Regionaal Landschap Meetjesland en het Bewonersplatform aan de slag om trage weg nummer 22, tussen de Vlasgaardstraat en Tereeken, opnieuw toegankelijk te maken. Iedereen die ook wil meewerken om de voetweg helemaal vrij te maken (maaien, snoeien, kappen) geeft vooraf een seintje aan Maarten Lippens tel. 09 373 67 94; e-mail: maarten.lippens@oosteeklo.be. Afspraak op zaterdag 23 oktober om 9.00 u. in de Vlasgaardstraat ter hoogte van nummer 37. Breng gerust ook je eigen kruiwagen en gereedschap mee.

Officiële opening.

Op zondag 24 oktober wordt het Tereeckensche voetpad dan officieel geopend. Deze trage weg maakt een verbinding tussen de Vlasgaardstraat (Oosteeklo) en Tereeken (Ertvelde). De actie opent perspectieven bij het uitwerken van een wandelroutenetwerk.

Iedereen is van harte welkom om 10.00 u. in de Vlasgaardstraat, ter hoogte van de bocht aan het nummer 37. Na de officiële opening van deze trage weg en een fotomoment wordt iedereen om 11.00 u. in de parochiezaal verwacht voor toespraken door deputé van de provincie Oost-Vlaanderen Alexander Vercamer, burgemeester Philip De Coninck, schepen Servaas Van Eynde, coördinator van het Regionaal Landschap Meetjesland Bert Vermeire en een vertegenwoordiger van Bewonersplatform Oosteeklo. Aansluitend volgt er een receptie met Oosteeklose producten. Daarna krijgt iedereen ook de kans om zich te informeren over de projecten die het Bewonersplatform op de voet volgt en kunnen nieuwe werkpunten voor een leefbaar Oosteeklo aangebracht worden. Iedereen met een hart voor Oosteeklo en trage wegen is verwacht op zaterdag 23 en zondag 24 oktober.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-10-09

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -