2741 inwoners
één bezoeker online
   
 
oktober 2018


3

Oosteeklo Vandaag: Wat is er van de sport?

Jurgen Haegeman heeft een topjaar.

Jurgen Haegeman heeft een topjaar.

Jurgen Haegeman (39) neemt in zijn vrije tijd deel aan loopwedstrijden op de weg. Hij beleeft een echt boerenjaar. Hij behaalde dit seizoen reeds negen overwinningen en hij nestelde zich bij alle andere wedstrijden steeds in de top tien. Reden genoeg vonden we om af te zakken naar de Abdijstraat voor een babbel.


Foto: www.atletiekdepinte.be

Doorzetten

Jurgen begon zes jaar geleden te lopen. In de eerste plaats was dit om overtollig gewicht kwijt te spelen.

Jurgen: "Ik woog toen 95 kg en ik schreef mij in voor 'start to run'. Na vier maand nam ik voor het eerst deel aan een wedstrijd en ik vond het wel leuk. Ik haalde in mijn eerste wedstrijd over 10 km al meteen een gemiddelde van 13,700 km/u. Ik werd gewaar dat ik wel wat kon. In mijn jeugdjaren deed ik aan wielrennen bij de nieuwelingen en juniores, zonder veel succes echter. Lopen ligt me blijkbaar beter. Het eerste jaar nam ik maar sporadisch deel aan een wedstrijd. Ik liep wedstrijden tot 10 km."

Vorige jaar schakelde Jurgen over naar de wedstrijden van 13 km en meer.

Jurgen: "Vijftien kilogram later is lopen een verslaving geworden. Ik geniet ervan om na een lange werkdag nog minstens een uur te gaan lopen."

Jurgen had zich dit jaar nog meer toegelegd op zijn sport. Sinds maart laat hij zich begeleiden door voedingsadviseur Danny Van De Walle.

Jurgen: "Ik merk dat ik door nog beter op mijn voeding te letten, nog een aantal procenten beter ben geworden. Ik ervaar dat gezond eten met verse producten als soep, pasta, rijst en voldoende water van essentieel belang zijn om een goede prestatie neer te zetten. Een ander belangrijk aspect is goede schoenen kopen. Ik raad iedereen die met lopen begint aan om schoenen te kopen in een speciaalzaak en om vooral in de eerste weken en maanden door te zetten. Nadien heb je nog zoveel voldoening."

Jurgen had hem voor dit jaar een aantal doelen gesteld.

Het eerste doel, wekelijks een wedstrijd lopen is reeds aardig gelukt. Daarbij boekte hij al negen overwinningen en was hij niet uit de top tien weg te slaan.

Hij wou in mei sterk presteren tijdens de Stadloop Gent. Hij werd 51ste op 4000 starters.

Hij wou in de halve marathon van Evergem zijn persoonlijke besttijd verbeteren. Hij finishte dit jaar als 19de in 1u.19'58" op 417 deelnemers; een verbetering van zijn persoonlijk record met meer dan twee minuten.

Tot slot wil hij op 11 november zijn goede conditie bevestigen tijdens de halve marathon Deinze-Bellem.

Jurgen, die als arbeider bij Arcelor Mittal in een continusysteem werkt, is een echt ochtendmens, maar 's avond is het belangrijk om op tijd te gaan slapen. Jurgen houdt meteen een pleidooi voor een gezonde geest in een gezond lichaam: "Weg met alle anti-depressiva en ga driemaal per week sporten."

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-10-10

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -