2741 inwoners
3 bezoekers online
   
 
oktober 2018


6

Oosteeklo Vandaag: hoofdartikel

Uniek boek

Uniek boek

Op zaterdag 16 oktober ligt het boek 'Plots Anders, opmerkelijke verhalen achter littekens' van Petra De Pauw in de winkel. Petra De Pauw uit Borgerhout werkt bij Radio 2 en Canvas.

Toeval

'Plots Anders' is een boek geworden met negen ontroerende verhalen van mensen die plots met een ander uiterlijk moesten leven. Littekens maken een mens uniek. Ze vertellen, vaak ongewild, een deel van iemands levensverhaal. Petra De Pauw ging op zoek naar die verhalen en ontdekte bij de mensen die ze toevallig ontmoette, dat onzichtbare littekens vaak pijnlijker zijn dan zichtbare. Het boek gaat over leven met een ander lichaam en kwetsende reacties van de buitenwereld, maar ook over nieuwe kansen, onverwachte ontmoetingen en heel veel levenskracht.

Voor Nina

Een van die verhalen gaat over Conny De Boos die op 24 december vorig jaar op 45-jarige leeftijd overleed na een jarenlange strijd tegen kanker.

Petra: "Conny en ik waren collega's bij Radio 2. Zij vroeg mij om haar verhaal neer te schrijven voor haar dochter Nina. Het is een verhaal van hoop en afscheid geworden. Een verhaal over een straffe madam."

In het verhaal beschrijft Petra hoe Conny was voor ze kanker kreeg, maar het gaat vooral over hoe ze met de ziekte omging.

Petra: "Het verhaal is in eerste instantie een hoopvol verhaal waarin Conny zich optrekt aan haar dochter Nina. Maar algauw gaat het over de strijd tegen kanker en de angst en de twijfels om haar dochter Nina niet te zien opgroeien. Conny las het verhaal en gaf haar goedkeuring. Het boek eindigt bij het sterfbed van Conny, waar ze nog steeds die vrolijke vrouw was."

Straffe madam

Petra wou dit verhaal over de vrolijke, positief ingestelde en vrijgevochten vrouw die Conny was, schrijven zodat we haar nog eens kunnen lezen en voelen zoals ze was.

Petra: "Ik ben blij dat ik deze straffe madam gekend heb. Ik hoop dat dit boek troost mag brengen bij mensen die ook leven met littekens. En voor alle lezers hoop ik dat het boek duidelijk maakt dat ondanks alles, niet elke dag triestig is."

'Plots Anders, opmerkelijke verhalen achter littekens', met foto's van Stephan Vanvleteren, is uitgegeven bij Lannoo. Het boek telt 192 bladzijden en kost 19,95 euro.

In 2008 verscheen 'Mag het iets meer zijn, dagboek voor een prematuurtje', het eerste boek van Petra De Pauw.

Bron: Oosteeklo Vandaag
Datum: 2010-10-10

Top

Deze website kwam tot stand door de medewerking van: btwebdesign - Drukkerij Stoop - Garage Marc Van de Voorde - H. Wauters-Ingels Bankagent, verzekeringsmakelaar, kredietmakelaar - KBC - MPH computers - Optiek Brigitte Roebben - Record Bank-kantoor Bogaert bvba - Roomijs en diepvriesproducten Jan Bekaert - Sanitair Armin De Craemer - Sanitair Hebbrecht-Laureyns bvba - Sanitairinstallateur De Meester-Vispoel - Tweewielers De Causmaecker - Uitvaartverzorging De Wyn-Funerarium De witte eik - VDsoft BVBA - Walter Van De Velde - Zucara Groep -